Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο για την παραίτηση του Πάπα – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Οκτώ ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen αποκάλυψαν τα στήθη τους μέσα στην Παναγία των Παρισίων, για να «γιορτάσουν» την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’. «Οχι άλλη ομοφοβία», «Αντίο Βενέδικτε», φώναξαν μέσα στον εμβληματικό καθεδρικό ναό του Παρισιού.

Οι γυναίκες μέλη του κινήματος Femen μπήκαν στον γοτθικό καθεδρικό ναό ντυμένες με μακριά παλτά, τα οποία στη συνέχεια έβγαλαν, την ώρα που άλλα μέλη σήμαιναν τις καμπάνες.

Η κίνησή τους σκανδάλισε αρκετούς πιστούς. «Αυτός είναι ένα ιερός τόπος, δεν μπορείτε να γδύνεστε εδώ μέσα», τους φώναξε μια Γαλλίδα.

Οι διαδηλώτριες απομακρύνθηκαν από τον καθεδρικό ναό από άνδρες της ασφάλειας, αλλά παρέμειναν στον περίβολο για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Στον γκέι που εμπιστευόμαστε» και «έξω στην ομοφοβία».

Η ομάδας Femen έγινε γνωστή το 2010 όταν γυμνόστηθα μέλη της έκαναν δημόσιες εμφανίσεις, διαδηλώνοντας υπέρ της δημοκρατίας και κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Αγγλία.

Οι αντιδράσεις των πιστών

Στο Βατικανό, στην καρδιά της παγκόσμιας καθολικής κοινότητας, οι πιστοί αντέδρασαν με έκπληξη και ενθουσιασμό στην απόφαση του Πάπα να παραιτηθεί.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη, περιμένοντας να μπουν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

«Συγκλονιστήκαμε και αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ για να προσευχηθούμε», δήλωσε η Ρομπέρτα Ροτέρι, πωλήτρια από τη Σικελία.

«Ισως τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί τους τελευταίους μήνες να συνέβαλαν στην απόφασή του», πρόσθεσε.

Οι ιταλικές εφημερίδες υπογραμμίζουν τη σπανιότητα της απόφασης του Πάπα να παραιτηθεί. «Ο Πάπας φεύγει - ένα ιστορικό αντίο», έγραψε η «La Repubblica».

«Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητο έδαφος», έγραψε ο διευθυντής της εφημερίδας Ετζο Μάουρο.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~83vWF$2Du

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply