Απειλούν οι Ουκρανοί νεοναζί!

Λίγες ημέρες έμειναν για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας και σε ότι αφορά την τελευταία διοργανώτρια όλο και περισσότερα εμπόδια εμφανίζονται.

Μετά την οργάνωση «Femen» όπου Ουκρανές γυναίκες διαμαρτύρονται για την διεξαγωγή του Euro, ήρθαν οι απειλητικές δηλώσεις Ουκρανού νεοναζί για τους μαύρους και ασιάτες οπαδούς που θα βρεθούν στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν την διοργάνωση.

Συγκεκριμένα η «Sun» φιλοξενεί δηλώσεις του όπου απειλεί τους φίλους της Αγγλίας που έχουν μαύρο χρώμα. «Πιστεύω ότι οι Ασιάτες και οι μαύροι οπαδοί καλό θα ήταν να μείνουν στις χώρες τους. Δεν τους θέλουμε στο Euro 2012. Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας, να μην θέλουμε μαύρους στην χώρα μας που θέλουν να παλέψουν. Αν αυτοί θέλουν να μείνουν ασφαλείς να μείνουν μακριά από την Ουκρανία και να δουν τα παιχνίδια από την τηλεόρασή τους», είπε ο Μπέρλι Σεργκέι, 24χρονος Ουκρανός.

Ένας 30χρονος, ονόματι Βαλντίκ είπε από την πλευρά του: «Τους προσφέρουμε την επιλογή να τρέξουν σαν γυναίκες ή να μείνουν και να παλέψουν σαν άντρες μαζί μας. Αν παλέψουν όμως, θα χρειαστεί να ξυπνήσουν στο νοσοκομείο»!

Η επίσημη στάση της κυβέρνησης της Ουκρανίας είναι: «Αρκετοί ξένοι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν γίνει θύματα επίθεσης στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας τα τελευταία χρόνια. Μερικές επιθέσεις είναι ρατσιστικού επιπέδου. Οι μειονότητες των Ασιατών και των Αφροαμερικάνων θα πρέπει να έχουν μία επιπλέον προστασία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο 30χρονος Αντρέι που ανήκει στους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου προειδοποίησε με τη σειρά του. «Οι οπαδοί της Αγγλίας έχουν έφεση στον χουλιγκανισμό και τα παιδιά μας είναι έτοιμα να παλέψουν. Υπάρχυν ρατσιστικές επιθέσεις στο παρελθόν. Όχι δολοφονίες όμως, απλά σοβαροί τραυματισμοί. Αυτή τη φορά όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι στο Κίεβο με τους Άγγλους δεν θα γίνει αυτό. Εγώ όπως και άλλοι σαν εμένα συμφωνούν ότι πρέπει να μείνουν σπίτια τους και να μην έρθουν. Δεν είναι σωστό μαύροι να πηγαίνουν στην Αγγλία και να δίνουν στις πόλεις τη δική τους γλώσσα και κουλτούρα. Αυτά εδώ δεν περνάνε», είπε συγκεκριμένα.

Στην επίσημη σελίδα της συμμορίας «Za Boys» αναφέρει: «Οι Άγγλοι οπαδοί ίσως δεν εκτιμήσουν το καλωσόρισμά μας αν τους πιάσουμε χωρίς την προστασία της αστυνομίας. Πριν από δύο χρόνια υπήρχαν 100 οπαδοί της Φούλαμ εναντίον 20 δικών μας και μας κοίταζαν τρομαγμένοι σαν να είναι καλάσνικοφ και δεν συμφώνησαν να παλέψουμε. Ελπίζουμε να γίνει κάτι καλύτερο όταν οι φημισμένοι χούλιγκαν της Αγγλίας έρθουν το καλοκαίρι», αναφέρει.

Ο υπεύθυνος ασφάλειας του Ντόνετσκ, Αντρέι Ανόσοφ είπε: «Έχω ένα μήνυμα για τους Άγγλους οπαδούς: «Καλή συμπεριφορά σημαίνει και καλοπέραση στην Ουκρανία. Κακή συμπεριφορά σημαίνει βία χωρίς έλεος.
Οι οπαδοί που θα έρθουν με καλές προθέσεις εδώ δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα. Όσοι έρθουν για ζημιές και για φασαρίες τότε θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας στους χούλιγκανς»…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε στη σελίδα του Onsports.gr.

Via: onsports.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~o0AmB$He

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply