Αποχώρησε από τις Femen η Τυνήσια Αμίνα

Η ακτιβίστρια από την Τυνησία, Αμίνα Σμπούι, που είχε γράψει τη λέξη "Femen" σε τοίχο κοιμητηρίου στο Καϊρουάν και απελευθερώθηκε στις αρχές Αυγούστου, έπειτα από δυόμισι μήνες κράτησης, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την οργάνωση Femen. Κατηγόρησε την οργάνωση για ισλαμοφοβία και για αδιαφανές σύστημα χρηματοδότησης.

Η ακτιβίστρια, που πια δηλώνει "αναρχική", αναφέρθηκε στα συνθήματα που φώναζαν οι Femen μπροστά από την πρεσβεία της Τυνησίας στη Γαλλία και έξω από τέμενος του Παρισιού. "Πρέπει να σεβόμαστε τη θρησκεία του καθενός", τόνισε.

Η 18χρονη άφησε αιχμές και για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης. "Δεν γνωρίζω τις πηγές χρηματοδότησης του κινήματος. Ρώτησα επανειλημμένα την Ίνα Σεβτσένκο (επικεφαλής των Femen), αλλά δεν είχα σαφείς απαντήσεις. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κίνημα στο οποίο υπάρχει ύποπτο χρήμα. Κι αν είναι το Ισραήλ ο χρηματοδότης; Θέλω να ξέρω", επεσήμανε.

Via: avgi.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Fq7ci$42c

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply