Από την… «αγκαλιά» του Ντράγκι στην Αθήνα [video]

Η 21χρονη Γερμανίδα Ζοζεφίνε Βιτ που έκοψε τη... χολή και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, βρέθηκε στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες.

Προσκεκλημένη του Λάκη Λαζόπουλου για να εμφανιστεί στην εκπομπή του, η φοιτήτρια Φιλοσοφίας στο Αμβούργο και ακτιβίστρια της FEMEN, μιλάει στην κάμερα του Popaganda για την Ελλάδα και την Ευρώπη, επιδεικνύοντας ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας της.

«Σαν Ευρωπαίοι πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες μας. Είναι τόσο κυνικό να λέμε πόσο φιλελεύθεροι και ανοιχτόμυαλοι είμαστε, όταν χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στα σύνορα μας. Και οι άνθρωποι συγκινούνται πιο πολύ από ένα αεροπορικό ατύχημα, το οποίο είναι τρομακτικό γεγονός, για το οποίο υπήρξαν χιλιάδες λεπτά σιγής, αλλά όχι για όσους χάθηκαν στην Μεσόγειο. Και αυτό γιατί είμαστε ρατσιστές. Οι Ευρωπαίοι είναι ρατσιστές. Και από τις πολιτικές της ΕΚΤ οι άνθρωποι γίνονται φασίστες γιατί πιστεύουν στα ψέματα. Οι φασίστες πουλάνε τα ψέματά τους όταν υπάρχει φτώχεια...», αναφέρει μεταξύ άλλων, στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την... έκπληξη στον Ντράγκι, η Ζοζεφίνε, γυμνόστηθη μαζί με άλλες ακτιβίστριες της οργάνωσης FEMEN, είχε διαμαρτυρηθεί κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην επίσκεψή του μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Ανόβερο, τον Απρίλη του 2013. Πέρασε δε και τέσσερις εβδομάδες σε φυλακή της Τυνησίας λίγους μήνες αργότερα, έχοντας καταδικαστεί για αντίστοιχη κινητοποίηση κατά της σύλληψης μιας Τυνήσιας φεμινίστριας.

 

Via: efsyn.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~VIKx8$63L

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply