Βίντεο: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία των Femen κατά του Ζούκερμπεργκ

Οι ακτιβίστριες αντιδρούν στην λογοκρισία των γυμνόστηθων φωτογραφιών στο Facebook

Λίγες ημέρες μετά τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία τους στην Ισπανία λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, όπου αντιδρούσαν για το νόμο που περιορίζει τις διαδηλώσεις, οι ακτιβίστριες Femen «ξαναχτυπούν».

Αυτή τη φορά οι γυμνόστηθες φεμινίστριες «τα βάζουν» με τον Mr. Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης.
Με σύνθημά τους «Ζούκερμπεργκ μακριά από τις θηλές μου», οι νεαρές γυναίκες που εμφανίστηκαν με ακάλυπτο το πάνω μέρος του σώματός τους αντιδρούν στην λογοκρισία του Facebook σχετικά με τις γυμνόστηθες φωτογραφίες.

«Λογοκριμένες εξαιτίας φεμινισμού», «Ο σεξισμός του Facebook είναι ένας από τους όρους και τους κανονισμούς», ήταν μερικά από τα συνθήματα των φεμινιστριών, οι οποίες έφεραν ανάλογα σχόλια πάνω στο γυμνό κορμί τους.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση των υπευθύνων του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης να μην επιτρέψει την δημοσίευση των γυμνών εικόνων τους από την πρόσφατη διαμαρτυρία τους κατά του Ραχόι.

Οι γυναίκες λίγη ώρα αργότερα απομακρύνθηκαν από το σημείο, χωρίς την εμπλοκή αστυνομικών δυνάμεων, σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia.

Via: protothema.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~78Hng$5uW

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply