Βίντεο: Οι Femen έβαλαν σταυρούς στα οπίσθια τους για να …

Το σύνθημα τους ήταν: "Religion has no place in politic! 
God is not a magician, Pope is not a politician!
".

"Οι φεμινίστριες της οργάνωσης χρησιμοποίησαν με προσβλητικό τρόπο θρησκευτικό σύμβολο" αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενώ το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις στη γειτονική μας χώρα.

Η διαμαρτυρία τους κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να τις απομακρύνει από το σημείο η αστυνομία.

Η ομάδα αντιδρά στην επίσκεψη της 25ης Νοεμβρίου κατηγορώντας τον Ποντίφικα για εμπλοκή με τις κοσμικές αρχές. "Ο Πάπας δεν είναι πολιτικός" έγραφε χαρακτηριστικά στο στήθος της η μια από τις γυναίκες.

Για την ομάδα Femen όλα άρχισαν το 2010 στο Κίεβο της Ουκρανίας, όταν έκαναν την πρώτη τόπλες ακτιβιστική τους ενέργεια. Πρώτα στελέχη, ήταν η Άννα Γκουτσόλ, η ιδρύτρια της ομάδας, η Αλεξάνδρα Σεβτσένκο και η Οκσάνα Σάντσκο.

Το 2008 μετακόμισαν για να ζήσουν μόνιμα στην πρωτεύουσα της χώρας όπου γνώρισαν από κοντά τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα της κοινωνίας. Το πρώτο για το οποίο άρχισαν να μιλούν ανοιχτά ήταν η πορνεία.

Πλέον, οι Femen έχουν δραστηριοποιηθεί σε Γαλλία, Γερμανία, όπου έχουν δημιουργηθεί δυναμικοί πυρήνες, αριθμώντας δεκάδες μέλη.

Via: news247.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SkUVc$5YX

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply