Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

Το κέρινο άγαλμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Μουσείο Γκρεβέν της Γαλλίας, κατέστρεψε μια ακτιβίστρια της φεμινιστικής οργάνωσης, Femen, χτυπώντας το με ένα ξύλινο ρόπαλο, ενώ φώναζε συνθήματα όπως «Πούτιν, δικτάτορα».

Η νεαρή γυναίκα, που ήταν γυμνόστηθη, συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία, υπό τα αδιάφορα βλέμματα του βασιλιά Χουάν Κάρλος, του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, τα κέρινα αγάλματα των οποίων δεν υπέστησαν ζημιές.

Η διεύθυνση του Μουσείου Γκρεβέν ανακοίνωσε ότι «λυπάται για το επεισόδιο» και θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της ακτιβίστριας.

Σύμφωνα με το Μουσείο, είναι η πρώτη φορά που καταστρέφεται ένα άγαλμα, μολονότι στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ορισμένα «πολιτικά» επεισόδια. Σημειώνεται ότι το 1979, το κέρινο άγαλμα του τότε ηγέτη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Ζορζ Μαρσέ, είχε «απαχθεί» από ακροδεξιούς, ενώ βρέθηκε αργότερα στο κλουβί των αρκούδων στο Βοτανικό Κήπο, στολισμένο με ένα φιόγκο και με την επιγραφή «Μόσχα» στο μέτωπό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προσκληθεί στη Γαλλία με την ευκαιρία της επετείου των 70 ετών από την Απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία.

Διαβάστε ακόμα:

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;

Σχετικές Ειδήσεις στο Newsbomb.gr

Open all references in tabs: [1 - 5]

Via: gr.news.yahoo.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SgjlY$5Ai

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply