Γυμνές φεμινίστριες εναντίον Euro 2012 [φωτογραφίες & βίντεο]

Έναν ιδιότυπο, αλλά όχι και τόσο ασυνήθιστο τρόπο βρήκε η φεμινιστική οργάνωση «FEMEN» της Ουκρανίας για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην διεξαγωγή του Euro 2012 στην Ουκρανία, το οποίο όπως λένε οι γυμνόστηθες φεμινίστριες, θα μετατρέψει την Ουκρανία σε «οίκο ανοχής της Ευρώπης».

Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης έχουν εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στους θεσμούς αυτούς, καθώς πιστεύουν πως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα φέρει ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία.

Πέντε μέλη της, εμφανίστηκαν χωρίς μπλούζες έξω από το στάδιο όπου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της διοργάνωσης, αλλά και ο τελικός, στέλνοντας το μήνυμά τους με τον δικό τους τρόπο.

Η χώρα όπως λένε αντιμετωπίζει πολλά κοινωνικά προβλήματα, και οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να ασχοληθούν με αυτά, και όχι με το ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε στο σύνολο γυναίκες της «FEMEN» εμφανίστηκαν γυμνόστηθες έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο της Κιέβου, και με συνθήματα και πλακάτ «επιτέθηκαν» εναντίον της UEFA και των Αρχών, προτού απομακρυνθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μία από αυτές, η Ολεξάνδρα Σεφτσένκο δήλωσε: «Σήμερα θα προτιμούσα τόσο ο κύριος Πλατινί αλλά και οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να σταματήσουν να σκέφτονται τις μπάλες και να ενδιαφερθούν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ουκρανίας και το γεγονός πως η χώρα τις ημέρες του EURO θα γίνει οίκος ανοχής των Ευρωπαίων».Via: iefimerida.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wx1ZT$DN

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply