Γυμνόστηθες ακτιβίστριες διακόπτουν ομιλία μουσουλμάνων (pic+ …

Το παρακάτω video δείχνει τη στιγμή που δύο γυμνόστηθες γυναίκες της οργάνωσης FEMEN, διακόπτουν μουσουλμανικό συνέδριο στη Γαλλία, για να διαδηλώσουν εναντίον της βίας κατά των γυναικών στον μουσουλμανικό κόσμο. Κατά την απομάκρυνσή τους, διακρίνεται ένας άνδρας να κλωτσά τη μία από αυτές, ενώ είναι πεσμένη στο έδαφος.

*Προσοχή - το video περιέχει σκηνές βίας και γυμνό

Topless FEMEN disrupt Muslim conference in France, get kicked

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, σε προάστιο του Παρισιού, στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια μουσουλμανικού συνεδρίου με θέμα τον ρόλο των γυναικών στο Ισλάμ. Τη στιγμή της γυμνόστηθης "επίθεσης" στη σκηνή ήταν δύο ιμάμηδες, οι οποίοι φέρονται να μιλούσαν για το κατά πόσο οι άνδρες μουσουλμάνοι δικαιούνται να χτυπούν τις γυναίκες τους.

Οι δύο ακτιβίστριες, όπως αναφέρει το pathfinder, όρμηξαν γυμνόστηθες στη σκηνή, φωνάζοντας στα γαλλικά και στα αραβικά: "κανένας δεν μπορεί να με υποτάξει, κανένας δεν μπορεί να με κατέχει, είμαι ο δικός μου προφήτης". Τα ίδια συνθήματα είχαν γραμμένα με μαύρο μαρκαδόρο στο γυμνό κορμί τους, ενώ είχαν υψωμένες τις γροθιές τους.

Πρόκειται για μέλη του γαλλικού κλιμακίου της διεθνούς φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN, η οποία έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως, χάρη σε δράσεις όπως η παραπάνω, κατά τις οποίες τα μέλη της διαμαρτύρονται γυμνόστηθα, σε εκδηλώσεις μεγάλου ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Γαλλία, είναι ηλικίας 31 και 25 ετών και αραβικής καταγωγής.


Γυμνόστηθες ακτιβίστριες διακόπτουν ομιλία μουσουλμάνων (pic+video)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο video από τη στιγμή, διακρίνεται τουλάχιστον ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, να κλωτσά τη μία από τις δύο γυναίκες, τη στιγμή που εκείνη απομακρύνεται από τη σκηνή από άνδρες της ασφάλειας του συνεδρίου, και ενώ έχει πέσει στο έδαφος. Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι αρχές κίνησαν οποιεσδήποτε διαδικασίες εναντίον του.

Τα ονόματα των δύο γυναικών, οι οποίες τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες την ίδια νύχτα, δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο η FEMEN Γαλλίας ανέβασε φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς της στα social media, προφανώς αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το περιστατικό.

Οι δύο ιμάμηδες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη σκηνή, είχαν κατηγορηθεί, πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, από διαδικτυακή εκστρατεία που καλούσε το κοινό να μποϋκοτάρει το συνέδριο και τις αρχές να το ακυρώσουν, ως μισογύνηδες φονταμενταλιστές, οι οποίοι "δικαιολογούν τον βιασμό στα πλαίσια του γάμου και άλλες μορφές σεξιστικής βίας".

Via: patrasevents.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Sv9CR$6Jb

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply