Γυμνόστηθες ακτιβίστριες εισέβαλαν στο ισπανικό κοινοβούλιο



Stephanis








Τρεις γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, διέκοψαν σήμερα μια συνεδρίαση του ισπανικού κοινοβουλίου όταν διαμαρτυρήθηκαν γυμνόστηθες για το σχέδιο της συντηρητικής κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι γυναίκες μπήκαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης των βουλευτών για πολλά θέματα, όχι όμως και για το ζήτημα της άμβλωσης. Έβγαλαν τα μπλουζάκια τους και άρχισαν να φωνάζουν "Η άμβλωση είναι ιερή", μέχρι που παρενέβησαν οι αστυνομικοί φρουροί και τις οδήγησαν εκτός του κοινοβουλίου.

Οι ακτιβίστριες της Femen, που είναι γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, δεν είχαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Ισπανία μέχρι πρόσφατα.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατηγόρησαν τις γυναίκες ότι παραβίασαν τους κανόνες της δημοκρατίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν, στα σχέδια του οποίου είναι να απαγορεύσει την δυνατότητα άμβλωσης στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, είπε ότι "αδυνατεί να καταλάβει" το νόημα του συνθήματος που φώναζαν οι ακτιβίστριες.

Ωστόσο ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς Κάγιο Λάρα τόνισε ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα "να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άμβλωση".

Via: sigmalive.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Y4X3c$4Lm

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply