Γυμνόστηθη ακτιβίστρια Femen μαχαίρωσε… ομοίωμα του Πούτιν!

Μπήκε στο μουσείο Grevin στο Παρίσι και όντας γυμνόστηθη, μαχαίρωσε το κέρινο ομοίωμα του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Ο λόγος για την 26χρονη Ουκρανή ακτιβίστρια της ομάδας Femen, Ιάνα Γντάνοβα, η οποία θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 1.500 ευρώ, για τη ζημιά που προκάλεσε στο κέρινο ομοίωμα στις 5 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η 26χρονη αγόρασε ένα εισιτήριο για το μουσείο κι όταν μπήκε στην αίθουσα των ηγετών, ξεγυμνώθηκε και με γραμμένο στο στήθος το μήνυμα  «Kill Putin» με κόκκινα γράμματα, μαχαίρωσε πολλάκις το ομοίωμα, ενώ φώναζε  «Πούτιν δικτάτορα»!

Το μουσείο έκανε μήνυση στη φεμινίστρια και πολιτική πρόσφυγα στο Παρίσι., κατηγορώντας την για «βίαιη σκηνή σε ένα μέρος που δέχεται κοινό».

Η δικηγόρος του Μουσείου διεκδίκησε 10.000 ευρώ πρόστιμο, 3.004 ευρώ για την επιδιόρθωση του κέρινου ομοιώματος και 8.283 ευρώ για να τοποθετηθεί ανιχνευτής μετάλλων στο κτίριο, αλλά τελικά στην ακτιβίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο μόνο 1.500 ευρώ.

Από τη μεριά της η ίδια υποστήριξε: «Η οικογένειά μου είναι σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Πώς είναι δυνατόν στην πρωτεύουσα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το Παρίσι, να υπάρχει το ομοίωμα ενός δικτάτορα, ο οποίος απειλεί τη διεθνή ειρήνη και μπορεί να οδηγήσει στον Γ' παγκόσμιο πόλεμο;».

Via: star.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~cb6eS$5OB

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply