Γυμνόστηθη διαμαρτυρία κατά της άμβλωσης στο Βατικανό

Μια Ουκρανή ακτιβίστρια, μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, έβγαλε σήμερα το μπλουζάκι της σε σημείο κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη των αμβλώσεων από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν», φώναξε η γυναίκα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το στήθος της πάνω στο οποίο είχε γράψει με έντονα χρώματα και στην αγγλική γλώσσα «Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν, (η Παναγία) "έριξε" τον Ιησού»

Η Ίνα Σεβτσένκο, 23 ετών, γνωστή ακτιβίστρια και ιδρυτικό μέλος της φεμινιστικής αυτής οργάνωσης, που έχει γίνει γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες μελών της, άρχισε να τρέχει προς την πλατεία του Αγίου Πέτρου, αμέσως όμως την περικύκλωσαν τουλάχιστον 20 Ιταλοί αστυνομικοί, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν σε επιφυλακή για την παρουσία της.

Οι ίδιοι δημιούργησαν με τα σώματά τους ένα ανθρώπινο τείχος με στόχο να κρύψουν την ακτιβίστρια από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές των μελών των μέσων ενημέρωσης, που είχαν επίσης ειδοποιηθεί για την έλευσή της.

Οι Femen έχουν οργανώσει πολλές γυμνές διαμαρτυρίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.

Η φεμινιστική οργάνωση καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα άρχισε μια σειρά κινητοποιήσεων σε διάφορους τόπους λατρείας των Χριστιανών, για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της νομοθεσίας που απαγορεύει την άμβλωση σε διάφορες χώρες με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~9FBkR$4Zg

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply