Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά στον Ερντογάν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΗ

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά στον Ερντογάν

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία πραγματοποίησε σήμερα μια ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, καταγγέλοντας με τον τρόπο αυτό την καταστολή των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία φορούσε ένα σορτς και ψηλοτάκουνα παπούτσια και είχε βγει από αεροπλάνο που προερχόταν από την πρωτεύουσα Άγκυρα, έβγαλε την μπλούζα της μέσα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και έδειξε ένα πανό με την μορφή αεροπορικού εισιτηρίου στο οποίο αναγραφόταν "Ερντογάν, Από: Κωνσταντινούπολη Σε: Καμπούλ", την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.
Μπροστά στους παρευρισκόμενους στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, η ακτιβίστρια, η οποία κατονομάστηκε μόνον ως Σάρα, φώναζε επίσης στα αγγλικά "Κωνσταντινούπολη - Καμπούλ για τον Ερντογάν, απελευθερώστε την Τουρκία" για αρκετά λεπτά, προτού συλληφθεί από δύο αστυνομικούς με πολιτικά και μια ένστολη συνάδελφό τους.
Οι Femen "απευθύνουν έκκληση σθεναρά και με αγάπη προς τον τουρκικό λαό να μην λυγίσει απέναντι στην καταστολή του Ερντογάν και της αστυνομίας του", σχολιάζει η φεμινιστική αυτή οργάνωση σε ανακοίνωση που απηύθυνε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στην οποία υπογραμμίζει επίσης "μην προδώσετε τα ιδανικά της ανθρωπιστικής επανάστασης που ξεκίνησε στην Ταξίμ!".
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους κατά την διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του Ιουνίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας.
Κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 8.000, σύμφωνα με την τουρκική ιατρική ένωση, ενώ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν.
Η καταστολή του κινήματος αυτού προκάλεσε πολλές επικρίσεις για την Άγκυρα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εκτύπωση


EmailOpen all references in tabs: [1 - 4]

Via: imerisia.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~dSKKf$3Xf

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply