Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στη Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη «χτύπησαν» αυτή τη φορά οι ακτιβίστριες της Femen.

Ισπανία — Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στη Μαδρίτη, έκαναν τα μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, αυτή τη φορά διεκδικώντας το δικαίωμα στην «ελεύθερη άμβλωση».

Το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε τις τολμηρές ακτιβίστριες, που δεν δίστασαν να …πετάξουν τα μπλουζάκια τους και να προτάξουν τα στήθη τους ενάντια του νομοσχεδίου που σχεδόν καταργεί το δικαίωμα στην άμβλωση στην Ισπανία.

Το κείμενο του νομοσχεδίου, εφόσον υιοθετηθεί, θα ακυρώσει στην πράξη το νόμο του 2010 που επέτρεπε την άμβλωση έως τις 14 εβδομάδες και έως τις 22 εβδομάδες στην περίπτωση εμφάνισης ανωμαλιών στην ανάπτυξη του εμβρύου. Ο νόμος αυτός ήταν -μαζί με εκείνον υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων-, μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE).

Πηγή: ANT1

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~8XLvO$4au

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply