Γυμνόστηθη διαμαρτυρία των Femen και στην Τουρκία κατά Ερντογάν

Οι δύο νέες γυναίκες μπήκαν το μεσημέρι σε εκλογικό τμήμα της συνοικίας Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης και αποκάλυψαν το πάνω μέρος του σώματός τους, όπου είχαν γράψει το σύνθημα "να απαγορεύσουμε τον Ερντογάν", πριν συλληφθούν από την αστυνομία, ανακοίνωσαν μέλη της οργάνωσης στο λογαριασμό τους στο Twitter.

Ο Ερντογάν επρόκειτο να ψηφίσει σ' αυτό το Δημοτικό σχολείο, όμως ενημερώθηκε για τις προθέσεις των φεμινιστριών και επέλεξε τελικά ένα άλλο εκλογικό τμήμα της ίδιας περιοχής.

Οι Femen είχαν ήδη διαδηλώσει εναντίον των αποφάσεων της τουρκικής κυβέρνησης να περιορίσει την πρόσβαση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ως αντίδραση για τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών υποκλοπών που την εμπλέκουν σε υποθέσεις διαφθοράς.

Μέλος της οργάνωσης είχε επίσης διαδηλώσει τον περασμένο Ιούλιο σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλει την καταστολή από τον Ερντογάν του κύματος των διαδηλώσεων που είχε συγκλονίσει την Τουρκία τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου 2013.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via: news247.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~1gjmY$503

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply