Γυμνόστηθη διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας: Χόρεψαν συρτάκι …

Τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό έδειξαν την Παρασκευή τρεις νεαρές γυναίκες από το Βερολίνο.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, τρεις γυμνόστηθες γυναίκες, εμπνευσμένες από τις δράσεις της ακτιβιστικής οργάνωσης Femen, διαμαρτυρήθηκαν υπέρ της χώρας μας και κατά της εφημερίδας Bild.

Εχοντας γράψει στο στήθος τους «Ja» (Ναι) και «Free Greece» (Ελευθερώστε την Ελλάδα), χόρεψαν συρτάκι και ήπιαν ούζο κρατώντας τσαμπιά με σταφύλια έξω από τα γραφεία της γερμανικής εφημερίδας, η οποία τις τελευταίες ημέρες προκαλεί με το ανθελληνικό της μένος.

Παράλληλα, πέταξαν ψεύτικα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Οι γυναίκες επέλεξαν να δείξουν στην κυριολεξία με το σώμα τους την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την αντίδρασή τους στην προκλητική καμπάνια της εφημερίδας, διαδηλώνοντας έξω από τα γραφεία του εκδοτικού οίκου Axel-Springer στο Βερολίνο, στον οποίο ανήκει η λαϊκή εφημερίδα.

«Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Οχι μόνο στους γερμανούς πολιτικούς αλλά και στον ελληνικό λαό», είπε η Γιοσεφίνε Βιτ, μία εκ των τριών ακτιβιστριών, η οποία σπουδάζει Φιλοσοφία.

Οπως δήλωσαν οι ίδιες, διαμαρτύρονταν κατά της «ρατσιστικής εκστρατείας» της Bild σε βάρος των Ελλήνων με αφορμή το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που καλούσε τους γερμανούς βουλευτές να πουν «Οχι σε άλλα δισεκατομμύρια δώρο στους άπληστους Ελληνες».

Υπενθυμίζεται ότι η Bild με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα καλούσε υπέρ του «όχι» στην ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης και ζητούσε από τους αναγνώστες της να τραβήξουν σέλφι με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και να τη στείλουν στη Bild ενόψει της ψηφοφορίας.

Νέα πρόκληση από την Bild

Thν Παρασκευή πάντως η Bild επανήλθε με νέα πρόκληση: η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες αναγνωστών που κρατούν το μεγάλο «ΟΧΙ» του χθεσινού της φύλλου. Το σημερινό πρωτοσέλιδο σημειώνει σε εμφατικό τόνο ότι «οι αναγνώστες της Bild λένε ΟΧΙ!. Όχι άλλα δισ. για την Ελλάδα».

Απαντώντας στην πρόκληση της Bild την Πέμπτη, η οποία καταδικάστηκε άμεσα από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV), η αριστερή Tageszeitung κυκλοφόρησε σήμερα με ένα «ΝΑΙ!» στις εσωτερικές τις σελίδες, καλώντας τους αναγνώστες που συμφωνούν με τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα και θεωρούν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «εμετική» την εκστρατεία της Bild, να φωτογραφηθούν με το «ΝΑΙ!», αποστέλλοντας στη συνέχεια τις «σέλφις» με τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Bild.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~SmMse$5u3

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply