Γυμνόστηθη Femen μαχαιρώνει το κέρινο ομοίωμα του Πούτιν στο …

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα αναγκαστεί να πληρώσει η Ιάνα Γντάνοβα, μια Ουκρανή ακτιβίστρια της ομάδας Femen, η οποία κατέστρεψε με μαχαιριές το κέρινο ομοίωμα του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μουσείο Grevin του Παρισιού.

Στις 5 Ιουνίου, η Ουκρανή ακριβίστρια, 26 ετών, αγόρασε ένα εισιτήριο για το Μουσείο. Εκεί ξεγυμνώθηκε όταν μπήκε στην αίθουσα των ηγετών. «Kill Putin» ήταν γραμμένο με κόκκινο στο γυμνό στήθος της. Αρπαξε το ομοίωμα και τον μαχαίρωσε πολλές φορές στον θώρακα φωνάζοντας «Πούτιν δικτάτορα».


Το Μουσείο κατέθεσε μήνυση στην Femen, πολιτική πρόσφυγα στο Παρίσι. Κατηγορώντας την για «βίαιη σκηνή σε ένα μέρος που δέχεται κοινό», η δικηγόρος του Μουσείου διεκδίκησε 10.000 ευρώ πρόστιμο, 3.004 ευρώ για την επιδιόρθωση του κέρινου ομοιώματος και 8.283 ευρώ για να τοποθετηθεί ανιχνευτής μετάλλων στο κτίριο.
Από την πλευρά της η Femen υπερασπίστηκε την πολιτική διάσταση της πράξης της. «Η οικογένειά μου είναι σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία» είπε και δήλωσε έκπληκτη που στην πρωτεύουσα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το Παρίσι, υπάρχει το ομοίωμα ενός δικτάτορα, ο οποίος απειλεί «τη διεθνή ειρήνη και μπορεί να οδηγήσει στον Γ' παγκόσμιο πόλεμο».

Via: iefimerida.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~RytwV$5OC

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply