Διαδήλωση των Femen στο Παρίσι κατά του φασισμού (BINTEO)

Έχοντας ζωγραφίσει ένα χιτλερικό μουστάκι στο πρόσωπό τους και στο γυμνό στήθος τους μια ευρωπαϊκή σημαία με τα αστέρια της να σχηματίζουν τον αγκυλωτό σταυρό, οι ακτιβίστριες της Femen διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), το οποίο την ώρα εκείνη παρουσίαζε τους υποψηφίους του για τις ευρωεκλογές.

Οι 22 ακτιβίστριες, που φορούσαν μαύρα παντελόνια και παπούτσια και έφτασαν στον χώρο της διαμαρτυρίας με στρατιωτικό σχηματισμό και βήμα, φώναξαν συνθήματα «φασιστική επιδημία» και «Μαρίν, φασίστρια», αναφερόμενες στην πρόεδρο του FN Μαρίν Λεπέν.

Οι διαδηλώτριες, στο στήθος και την πλάτη των οποίων ήταν επίσης γραμμένο το σύνθημα «φασιστική επιδημία», δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο όπου το FN πραγματοποιούσε συνέντευξη Τύπου, όμως κατήγγειλαν θορυβωδώς «την φασιστική επιδημία που εξαπλώνεται στην Ευρώπη», όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους Ίνα Σεβτσένκο.

Την ώρα που στόχος της Λεπέν είναι το κόμμα της να βρεθεί «στην πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο» στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, οι Femen ξεκινούν σήμερα «μια διεθνή εκστρατεία κατά των φασισμών στην Ευρώπη», εξήγησε η Σεβτσένκο.
Η δράση των Femen στο Παρίσι διήρκησε μερικά λεπτά. Στη συνέχεια η αστυνομία περικύκλωσε και συνέλαβε τις 22
ακτιβίστριες.

Διαβάστε

Γυμνόστηθες στο εκλογικό τμήμα του Ερντογάν (ΦΩΤΟ)

Femen: Στην Κριμέα "έφαγαν" ξύλο, στη Νέα Υόρκη έγιναν... αξιοθέατο (ΦΩΤΟ)

Οι Femen έδειξαν ξανά τα στήθη τους για... χάρη του Πούτιν (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Πέταξαν τα σουτιέν και βγήκαν στους δρόμους για την... Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: newsit.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~cv9CR$54D

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply