Διαμαρτυρία των Femen στο Βατικανό: «Ο Θεός δεν είναι μάγος και ο …

Σε μια νέα διαμαρτυρία, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, προχώρησαν οι ακτιβίστριες της ομάδας Femen, αυτή τη φορά έξω από το Βατικανό, όπου γυμνόστηθες, έβαλαν σταυρούς στα οπίσθιά τους φωνάζοντας το σύνθημα «Η θρησκεία δεν έχει θέση στην πολιτική, ο Θεός δεν είναι μάγος, ο Πάπας δεν είναι πολιτικός».

Οι τρεις ακτιβίστριες συνελήφθησαν από τις αρχές του Βατικανού. Η διαμαρτυρία τους, που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Ιταλία, προκαλώντας θύελα αντιδράσεων, με τα ιταλικά μέσα να κάνουν λόγο για «προσβλητική χρήση του θρησκευτικού συμβόλου» και να σημειώνουν πως η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η οποία έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ανάλογες διαμαρτυρίες των Femen στο παρελθόν

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~eic8a$5YL

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply