Ελεύθερη αφέθηκε ακτιβίστρια της Femen στην Τυνησία

Ελεύθερη αφέθηκε ύστερα από σχετική απόφαση της τυνησιακής δικαιοσύνης η ακτιβίστρια της Femen, Αμίνα Σμπούι, εν αναμονή της δίκης της για βεβήλωση νεκροταφείου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Χαλίμ Μέντεμπ. «Πρόκειται για μια μεγάλη έκπληξη», σημείωσε ο δικηγόρος, «η δικαιοσύνη έδωσε εντολή για την απελευθέρωσή της». «Θα αφεθεί ελεύθερη εντός μερικών ωρών, όπως περιμένω», πρόσθεσε ο συνήγορος της Σμπούι, η οποία κρατείται από τον Μάιο. Ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον της επειδή έγραψε την λέξη «Femen» στον τοίχο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία. Η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί στην Τυνησία για βεβήλωση νεκροταφείου είναι φυλάκιση δύο ετών.

«Είμαι χαρούμενη, επιτέλους θα αγκαλιάσω την κόρη μου, η δικαιοσύνη έδειξε ότι είναι ανεξάρτητη», δήλωσε η μητέρα της Αμίνα μετά την απόφαση αυτή.
pontikonews

Via: newsnow.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~u8Hmg$3vM

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply