«Ελλάδα σου ‘ρχομαι» λέει η Ζοζεφίν που «τρόμαξε» τον Ντράγκι!

«Ελλάδα σου ‘ρχομαι» είναι το μήνυμα που στέλνει η Ζοζεφίν Βιτ, η 21χρονη Γερμανίδα που «τρόμαξε» τον Μάριο Ντράγκι πετώντας του κομφετί και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο!

Όπως περιγράφει η ίδια, η «επίθεση» στον πρόεδρο της ΕΚΤ ήταν «μία ιδέα που μου ήρθε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπέρ της Ελλάδας και κατά της ανθελληνικής εκστρατείας της ''Bild'' έξω από τον καινούργιο πύργο της ΕΚΤ, την ημέρα των εγκαινίων του».

«Σκέφτηκα ότι η διαμαρτυρία δεν θα έπρεπε να γίνεται εκτός του πύργου της ΕΚΤ αλλά εντός του» αποκαλύπτει η 21χρονη ακτιβίστρια, η οποία έχει αποκτήσει σχετική… εμπειρία και από τη δράση της στη FEMEN.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι είναι κατά των βίαιων μορφών διαμαρτυρίας. Ενδεικτικό είναι το ότι την ημέρα των εγκαινίων της ΕΚΤ, την ώρα που «καιγόταν» από τις συγκρούσεις η Φρανκφούρτη, αυτή διαδήλωνε γυμνόστηθη υπέρ της Ελλάδας με ένα «Ja» γραμμένο στην κοιλιά της και με ένα μπουκάλι ούζο στο χέρι!

Όπως φαίνεται, η Ελλάδα αποτελεί αφορμή για πολλές από τις διαμαρτυρίες της! «Δεν θεωρώ λύση τα μέτρα λιτότητας για το πρόβλημα της Ελλάδας και ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο Grexit ή κάποιο Graccident, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η Ευρώπη είναι μια αποτυχία» αναφέρει και σημειώνει πως πρέπει «να βάλουμε ένα τέλος στη διαφθορά και να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του».

Η ίδια, δεσμεύτηκε πως θα έρθει στην Ελλάδα για να διαδηλώσει αλλά και για να κάνει τουρισμό. Μάλιστα, δήλωσε εντυπωσιασμένη όταν πληροφορήθηκε ότι την πρώτη πορεία που έγινε με τη νέα κυβέρνηση, δεν υπήρχε ίχνος αστυνομικών δυνάμεων στον δρόμο.

«Οι γονείς μου με έκαναν ακτιβίστρια»

Όπως εκμυστηρεύεται, «είχα αναπτύξει από πολύ μικρή ηλικία το ενδιαφέρον για τον ακτιβισμό. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν με ιστορίες από την αντίσταση κατά των ναζί, με ιστορίες μαχητών για την ελευθερία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα. Με διηγήσεις για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και για άλλες μεγάλες προσωπικότητες των κοινωνικών αγώνων του περασμένου αιώνα».

Η αφύπνισή της και η επιθυμία να κάνει ακτιβισμό στα πλαίσια και του φεμινισμού ήρθαν στη Βολιβία, όπου μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο εργάστηκε για μια φιλανθρωπική οργάνωση που οργάνωνε προγράμματα για παιδιά.

Εκεί «οι ιστορίες μικρών κοριτσιών που είχαν βιαστεί ή είχαν ζήσει την έμφυλη βία στο πετσί τους ατσάλωσαν τη θέλησή μου». Έτσι στράφηκε προς τη FEMEN, μια οργάνωση που, σύμφωνα με την ίδια, ήταν «η πιο ενδιαφέρουσα εκείνη τη στιγμή».

Ωστόσο, μερικούς μήνες πριν από την «επίθεση» κατά του Ντράγκι η Ζοζεφίν αισθάνθηκε ότι ο τρόπος δράσης των FEMEN ήταν περιορισμένος και εξαιρετικά στοχευμένος. «Ήθελα να κάνω κάτι δικό μου καθώς υπάρχουν και άλλοι μη βίαιοι τρόποι διαμαρτυρίας που πετυχαίνουν χωρίς να βγάζεις έξω το στήθος σου».

Μην ανησυχείτε, πάντως, αυτό δεν σημαίνει –όπως διευκρινίζει η ίδια- ότι «δεν θα τo ξαναβγάλω»!

Via: star.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~twQ26$60E

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply