Ζητούν τον… λιθοβολισμό μέλους των FEMEN



Απειλές έως και για εκτέλεση δια λιθοβολισμού δέχθηκε μια 19χρονη Τυνήσια, που πόσταρε στο Facebook μια φωτογραφία της, στην οποία είναι γυμνή και στο στήθος της έχει γράψει "το σώμα μου ανήκει σε μένα".

Η κίνηση της νεαρής κοπέλας προκάλεσε κύμα αντιδράσεων τόσο στη χώρα όσο και το εξωτερικό.

Η 19χρονη Αμίνα Τάιλερ ανέβασε πρόσφατα στην σελίδα της μία φωτογραφία, στην οποία είναι γυμνόστηθη και στο δέρμα της έχει γράψει στα αραβικά την φράση "το σώμα μου ανήκει σε μένα".

Άμεση ήταν η αντίδραση των ακραίων θρησκευτικών στοιχείων, όπως του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Αντέλ Αλμί.

"Σύμφωνα με το Θείο Νόμο, πρέπει να τιμωρηθεί με 80 ως 100 βουρδουλιές, αλλά αυτό που έκανε επισείει πολύ περισσότερα. Πρέπει να θανατωθεί με λιθοβολισμό και μέχρι τότε να τεθεί υπό περιορισμό, γιατί αυτό που έκανε μπορεί να προκαλέσει επιδημία... Είναι σαν κάποιον που υποφέρει από σοβαρή μεταδοτική ασθένεια και πρέπει να απομονωθεί και να θεραπευτεί" δήλωσε ο φανατικός ιερωμένος.

Την υπεράσπιση της κοπέλας ανέλαβε η φεμινιστική οργάνωσης FEMEN, της οποίας μέλος φέρεται να είναι η 19χρονη.

"Η 4η Απριλίου θα σηματοδοτήσει την αρχή μίας νέας, γνήσιας Αραβικής Άνοιξης, μετά την οποία η πραγματική ελευθερία, χωρίς μουλάδες και χαλίφηδες, θα έρθει στην Τυνησία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει εμφατικά: «Τα στήθη μας είναι πιο φονικά από τις πέτρες σας!" δήλωσε η οργάνωση.

Η FEMEN ανακήρυξε την 4η Απριλίου παγκόσμια ημέρα δράσης για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ξεκίνησε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για την άσκηση δίωξης σε όσους απειλούν την Τάιλερ.

Ήδη έχουν ανταποκριθεί περισσότερα από 10.000 άτομα.

"Τα σχόλια του Αντέλ Αλμί έθεσαν την Αμίνα Τάιλερ σε άμεσο κίνδυνο το τυνησιακό κράτος θα πρέπει να δράσει άμεσα τουλάχιστον καταδικάζοντας τις δηλώσεις και προστατεύοντάς την από επιθέσεις, αλλά και με διερεύνηση για το αδίκημα της προτροπής σε βίαιες πράξεις" ανέφερε, από την πλευρά της, η Human Rights Watch.

Σύμφωνα με τυνησιακό Τύπο, εάν το ποστάρισμα έγινε εκτός χώρας δεν μπορεί να υπάρξει δίωξη, ενώ εάν ήταν σε τυνησιακό έδαφος, η 19χρονη κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως δύο έτη και πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ.

Υπό το φόβο ακραίων αντιδράσεων και για να την προστατεύσουν από πράξεις αυτοδικίας, οι γονείς της κοπέλας την εισήγαγαν σε ψυχιατρική κλινική στην Τύνιδα.

Via: onair24.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~WoFFg$2UK

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply