Ημίγυμνη διαμαρτυρία κατά των πλουσίων στο Νταβός (ΒΙΝΤΕΟ) – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Τρεις ημίγυμνες  διαδηλώτριες από την Ουκρανία συνελήφθησαν το Σάββατο, ενώ προσπαθούσαν να εισβάλλουν στοσυνεδριακό κέντρο του Νταβός της Ελβετίας όπου πραγματοποιείτο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να επιστήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης στις ανάγκες των φτωχών του κόσμου.

Αψηφόντας την παγωνιά, οι τρεις νεαρές γδύθηκαν και φωνάζοντας "Είμαστε φτωχοί εξαιτίας σας", προσπάθησαν να εισβάλουν στο συνεδριακό κέντρο.

Μετά από μια περίπλοκη διαδρομή για να προσεγγίσουν το ελβετικό θέρετρο που φυλάσσεται σαν "αστακός", οι γυναίκες έφτασαν στην είσοδο και πήδησαν τον φράχτη πριν επέμβει η αστυνομία.

"Ήρθαμε στο Νταβός για να αναδείξουμε την μοίρα των φτωχών όλου του κόσμου. Να εξηγήσουμε ότι είμαστε φτωχοί εξ' αιτίας όλων αυτών των πλούσιων που βρίσκονται μέσα στο κτήριο", δήλωσε η διαδηλώτρια Inna Schewcenko.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νταβός, Τόμας Χόμπι, δήλωσε ότι  τις τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Πρόσθεσε ότι θα αφεθούν ελεύθερες.

Οι τρεις γυναίκες είναι ακτιβίστριες της ουκρανικής οργάνωσης Femen που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα τους. Η Femen πραγματοποιεί μικρές, συνήθως ημίγυμνες, διαμαρτυρίες και χάπενινγκ , για να προβάλλει μια σειρά ζητημάτων μεταξύ των οποίων και την φίμωση της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία. Έχουν διεξάγει, επίσης, διαμαρτυρίες και σε ορισμένες άλλες χώρες.

Via: newskosmos.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~wKoqX$Ru

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply