Η Αμίνα εγκαταλείπει τις Femen

Βρέθηκε στη φυλακή επί δύο μήνες περίπου επειδή ανήρτησε γυμνόστηθη φωτογραφία της στο Facebook παίρνοντας το μέρος της οργάνωσης Femen. Η Αμίνα Σμπούι ή Τάιλερ, όπως αρέσκεται να τη φωνάζουν, αυτομάτως έγινε σύμβολο για τις δυναμικές ακτιβίστριες που διαδηλώνουν, μεταξύ άλλων, κατά της θρησκείας, κατά του Πούτιν, του Μπερλουσκόνι, με το στήθος γυμνό. Εκείνη υποσχέθηκε πίστη στην οργάνωση, τονίζοντας πως δεν πρόκειται ποτέ να την εγκαταλείψει.
Ωστόσο, λίγες ημέρες από την αποφυλάκισή της, η Τυνήσια Αμίνα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αφήσει την οργάνωση.
«Δε θέλω το όνομά μου να συνδέεται μα μία ισλαμοφοβική οργάνωση. Δε μου άρεσε η κίνηση των κοριτσιών να ουρλιάζουν Αμίνα Ακμπάρ, Femen Ακμπάρ (παραφράζοντας το Αλλάχου Ακμπάρ) μπροστά από την πρεσβεία της Τυνησίας στη Γαλλία, ή ότι έκαψαν τη σημαία του Ταουχίντ (ισλαμιστικό δόγμα) μπροστά στο τζαμί του Παρισιού», δήλωσε η Αμίνα στην Huffington Post.

Η 18χρονη ακτιβίστρια, κατηγόρησε την οργάνωση για ισλαμοφοβία, καθώς όπως δήλωσε: «οι ενέργειες της ομάδας έθιξαν πολλούς μουσουλμάνους και πολλούς κοντινούς μου ανθρώπους. Πρέπει να σεβόμαστε την θρησκεία».
Σαν να μην έφτανε αυτό, η Αμίνα που δηλώνει πλέον «αναρχική» άφησε αιχμές γύρω από τη χρηματοδότηση των Femen, λέγοντας πως αγνοεί τις πηγές από όπου αντλούν χρήματα. «Ρώτησα επανειλημμένα την Ίνα (Σεβτσένκο, αρχηγό των Φεμέν), αλλά δεν είχα σαφείς απαντήσεις. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κίνημα στο οποίο υπάρχει ύποπτο χρήμα. Κι αν είναι το Ισραήλ ο χρηματοδότης; Θέλω να ξέρω», τόνισε.
Στο μεταξύ βέβαια την περασμένη εβδομάδα ανήρτησε νέα φωτογραφία της, όπου πάλι με γυμνό το στήθος άναβε μία μολότοφ με ένα τσιγάρο, που παραπέμπει στη δράση των Femen.
 

Via: gr.news.yahoo.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Cx1ZT$41N

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply