Η επιθυμία για σεξ «γέννησε» τις γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen

Είναι η…γυμνή αλήθεια που ανατρέπει το δυναμικό προφίλ των φεμινιστριών της Femen. Τα νήματα της ουκρανικής ακτιβιστικής οργάνωσης φέρεται να κινεί ένας άνδρας, ο οποίος δεν διστάζει να ομολογήσει δημοσίως ότι το κίνητρό του για την δημιουργία της Femen δεν ήταν άλλο από την επιθυμία του για…σεξ.

Έγιναν διάσημες προτάσσοντας τα στήθη τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και άλλους ευγενείς σκοπούς, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στο στόχο τους έχουν βάλει τον Πούτιν, τον Μπερλουσκόνι, τον πρωθυπουργό της Τυνησίας, ακόμη και τον ίδιο τον Πάπα. Κάθε φορά, μετά τις εκκεντρικές τους διαμαρτυρίες, είθισται να απομακρύνονται σηκωτές από το προσωπικό ασφαλείας.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται, σημειώνει σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Η Ουκρανία δεν είναι μπουρδέλο» που δανείστηκε τον τίτλο του από σλόγκαν της οργάνωσης και θα προβληθεί στην φετινή Μπιενάλε της Βενετίας, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Δημιουργός του, η 28χρονη Κίτι Γκριν από την Αυστραλία, με μητέρα Ουκρανή. Η 28χρονη πέρασε ένα χρόνο με τα κορίτσια της Femen, ζώντας μαζί τους το ίδιο διαμέρισμα, στο Κίεβο, που είναι η έδρα της οργάνωσης και κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Τις ακολούθησε στις διαμαρτυρίες, τις καταγγελίες και τις συλλήψεις, ενώ ορισμένες φορές κατέληξε και η ίδια με χειροπέδες.

Όπως αποδεικνύεται εν τέλει, τα μέλη της της Femen μάλλον δεν είναι τόσο ανεξάρτητα όσο θέλουν να δείχνουν. Προς μεγάλη έκπληξη των ανυποψίαστων, τα νήματα της οργάνωσης κινεί ο 35χρονος Viktor Svyatskiy «σύμβουλος» και καθοδηγητής των γυναικών, ο οποίος δεν διστάζει να παραδεχθεί στην κάμερα:

«Οι άνδρες κάνουν τα πάντα για το σεξ: εγώ δημιούργησα την οργάνωση για να έχω γυναίκες».

Αντίθετα με ότι ίσως θα περίμενε κανείς, μέλη της Femen επισημαίνουν: «Δίχως (την συνδρομή) ενός άνδρα, δεν θα βγαίναμε ποτέ προς τα έξω».

«Παράδοξα ενός φεμινισμού που γεννήθηκε από ένα στρεβλωμένο copyright, εκκεντρικότητες ενός κινήματος, ανίκανου να απελευθερωθεί από την σεξιστική κουλτούρα εντός της οποίας αναπτύχθηκε» σημειώνει η Repubblica.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νέες αλλαγές για επικουρικές και εφάπαξ
Πυραυλικό θρίλερ στην ανατολική Μεσόγειο
Ιντριγκα και σεξ στα... ανατολικά

Open all references in tabs: [1 - 3]

Via: gr.news.yahoo.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~M5ntH$48V

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply