Η κυνική ομολογία του άνδρα πίσω από τις Femen – Θα έκανα τα …

Τα έχουν βάλει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ακόμη και με τον Πάπα. Είναι γνωστές ως οι γυμνόστηθες φεμινίστριες. Πίσω από τις Femen όμως βρίσκεται ένας άνδρας. Και η αλήθεια αποκαλύπτεται από τη φιλοσοφία του την οποία αυτός ομολογεί κυνικά: Η διάθεσή του για σεξ ήταν ο λόγος που δημιουργήθηκε η ομάδα!

Επειτα από τα όπλα που είχαν βρεθεί πρόσφατα σε χώρο της οργάνωσης, ο εμπνευστής της έρχεται να της δώσει τη χαριστική βολή, καθώς παραδέχεται δημόσια πως τα κίνητρά του δεν είναι ιδιαίτερα αγνά.

Αυτό επισημαίνει η La Repubblica σε άρθρο της, με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Η Ουκρανία δεν είναι μπουρδέλο»- σλόγκαν της οργάνωσης- το οποίο θα προβληθεί την Πέμπτη στην Μπιενάλε της Βενετίας. Δημιουργός του η Κίτι Γκριν από την Αυστραλία. Η 28χρονη- που έχει Ουκρανή μητέρα- πέρασε ένα χρόνο με τα κορίτσια της Femen, ζώντας μαζί τους το ίδιο διαμέρισμα στο Κίεβο και κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Τις ακολούθησε στις διαμαρτυρίες, τις καταγγελίες και τις συλλήψεις, ενώ ορισμένες φορές κατέληξε και η ίδια με χειροπέδες.

Όπως αποδεικνύεται εν τέλει, τα μέλη της της Femen μάλλον δεν είναι τόσο ανεξάρτητα όσο θέλουν να δείχνουν. Προς μεγάλη έκπληξη των ανυποψίαστων, τα νήματα της οργάνωσης κινεί ο 35χρονος Βίκτορ Σβιάτσκι «σύμβουλος» και καθοδηγητής των γυναικών, ο οποίος δεν διστάζει να παραδεχθεί στην κάμερα: «Οι άνδρες κάνουν τα πάντα για το σεξ: εγώ δημιούργησα την οργάνωση για να έχω γυναίκες».

Αντίθετα με ότι ίσως θα περίμενε κανείς, μέλη της Femen παραδέχονται πως: «Δίχως τη συνδρομή ενός άνδρα, δεν θα βγαίναμε ποτέ προς τα έξω». Και φαίνεται πως οι εν λόγω υπέρμαχες του φεμινισμού είναι απόλυτα καθοδηγούμενες από τον συγκεκριμένο άνδρα, που τους δίνει οδηγίες μέσω Skype για κάθε διαμαρτυρία τους.

Via: iefimerida.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~m6PQe$48X

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply