Η ουκρανική αστυνομία εντόπισε όπλα στην έδρα των Femen – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Η ουκρανική αστυνομία έκανε γνωστό ότι εντόπισε όπλα στην έδρα της οργάνωσης Femen, τα μέλη της οποίας, φεμινίστριες γνωστές για τις γυμνόστηθες κινητοποιήσεις που οργανώνουν σε όλο τον κόσμο, κατήγγειλαν από την πλευρά τους μια "προβοκάτσια" εκ μέρους των αρχών.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία σύμφωνα με την οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της οδού Μιχαϊλόφσκαγια, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Femen. "Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί κατέσχεσαν αντικείμενα που προσιδίαζαν σε ένα πιστόλι και σε μία χειροβομβίδα και τα οποία θα εξεταστούν από ειδικούς", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Άννα Γκουτσόλ, την πρόεδρο του ουκρανικού τμήματος της οργάνωσης, η αστυνομία ανέφερε ότι εντόπισε ένα τουφέκι, μια χειροβομβίδα και πορτρέτα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου πατριάρχη Κύριλλου.

"Είναι προβοκάτσια. Ποτέ δεν είχαμε όπλα", είπε η Γκουτσόλ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Υποστήριξε ότι τα όπλα ενδέχεται να τοποθετήθηκαν στα γραφεία εν αγνοία των ακτιβιστριών.

Σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, την Άννα Σεφτσένκο, οι ακτιβίστριες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 7 ετών εάν κριθούν ένοχες για παράνομη οπλοκατοχή.

Τρεις ακτιβίστριες που προγραμμάτιζαν να διαδηλώσουν εναντίον της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας στην Ουκρανία συνελήφθησαν στα τέλη Ιουλίου στο Κίεβο και η ίδια η Γκουτσόλ δέχτηκε επίθεση. Οι φεμινίστριες κατηγορούν τις ρωσικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την υπόθεση.

Το κίνημα Femen ιδρύθηκε στην Ουκρανία, αλλά πλέον έχει την έδρα του στο Παρίσι. Εδώ και πολλά χρόνια κινητοποιείται σε όλο τον κόσμο καταγγέλλοντας τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, την ομοφοβία, τα αυταρχικά καθεστώτα, τη νοθεία στις εκλογές, καθώς και τις στενές σχέσεις μεταξύ εκκλησίας και κράτους.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~vb6eS$46T

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply