Η Τυνησία έδωσε εντολή για απελευθέρωση ακτιβίστριας της Femen

Τυνησία —
Η τυνησιακή δικαιοσύνη έδωσε εντολή για την απελευθέρωση της ακτιβίστριας της Femen Αμίνα Σμπούι, εν αναμονή της δίκης της για βεβήλωση νεκροταφείου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Χαλίμ Μέντεμπ.

"Πρόκειται για μια μεγάλη έκπληξη", σημείωσε ο δικηγόρος, η δικαιοσύνη "έδωσε εντολή για την απελευθέρωσή της". "Θα αφεθεί ελεύθερη εντός μερικών ωρών, όπως περιμένω", πρόσθεσε ο συνήγορος της Σμπούι, η οποία κρατείται από τον Μάιο.

Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον της επειδή έγραψε την λέξη "Femen" στον τοίχο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία. Η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί στην Τυνησία για βεβήλωση νεκροταφείου είναι φυλάκιση δύο ετών.

"Είμαι χαρούμενη, επιτέλους θα αγκαλιάσω την κόρη μου, η δικαιοσύνη έδειξε ότι είναι ανεξάρτητη", δήλωσε η μητέρα της Αμίνα μετά την απόφαση αυτή.

Via: news.pathfinder.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~b2ega$3w4

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply