Ισπανία: Οι FEMEN διαδήλωσαν για το δικαίωμα στην άμβλωση

Ισπανία: Οι FEMEN διαδήλωσαν για το δικαίωμα στην άμβλωση

Μία γυμνόστηθη ακτιβίστρια της οργάνωσης είχε γονατίσει και είχε ανοίξει τα χέρια της, καθώς είχε γράψει στα μπράτσα τη φράση «ελεύθερη άμβλωση» την ώρα που άλλες δύο έχυναν ψεύτικο αίμα γύρω της μπροστά από την εκκλησία Σαν Μανουέλ-Σαν Μπενίτο, λίγο μετά το τέλος της λειτουργίας.

«Επιστρέφουμε στη δικτατορία» τόνισε μία ακτιβίστρια , καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο κατά της άμβλωσης, το οποίο υιοθετήθηκε την Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο κι αναμένεται να υιοθετηθεί και από το κοινοβούλιο, όπου η συντηρητική κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία.

Το κείμενο του νομοσχεδίου, εφόσον υιοθετηθεί, θα ακυρώσει στην πράξη το νόμο του 2010 που επέτρεπε την άμβλωση έως τις 14 εβδομάδες και έως τις 22 εβδομάδες στην περίπτωση εμφάνισης ανωμαλιών στην ανάπτυξη του εμβρύου. Ο νόμος αυτός ήταν –μαζί με εκείνον υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων–, μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπεται η διακοπή της κύησης παρά μόνο σε δύο πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις: σε περίπτωση που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η ζωή ή η σωματική ή ψυχολογική υγεία της γυναίκας, και σε περίπτωση βιασμού, εφόσον όμως έχει γίνει καταγγελία πριν.

Οι Femen έχουν πραγματοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να διαδηλώσουν κατά της αντίθεσης στις αμβλώσεις εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Την Παρασκευή, ακτιβίστρια μιμήθηκε ότι υποβάλλεται σε άμβλωση πριν ουρήσει μπροστά από την Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας της Μαρίας Μαγδαληνής στο Παρίσι, ενώ είχε προηγηθεί μια παρόμοια διαμαρτυρία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Η δράση των Femen, μιας φεμινιστικής οργάνωσης από την Ουκρανία, είναι γνωστή από το 2010. Οι ακτιβίστριες προβαίνουν σε διαμαρτυρίες γυμνόστηθες για να καταγγείλουν το σεξισμό, την ομοφοβία, την πορνεία και την θρησκεία.

Πηγή:http://www.hprt.gr


Εκτυπώστε αυτό το άρθρο Εκτυπώστε αυτό το άρθρο
Στείλτε με e-mail αυτό το άρθρο Στείλτε με e-mail αυτό το άρθρο

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: eparousia.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~20mJY$4ah

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply