Κάλεσμα Ρομπάι σε Πούτιν για τα δημοκρατικά δικαιώματα – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι κάλεσε την Παρασκευή τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εγγυηθεί για τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας του, βάσει των διεθνών της δεσμεύσεων.

"Έχουμε αναλάβει κοινές δεσμεύσεις ως μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη)", δήλωσε ο Ρομπάι.

"Ως εταίροι θα συζητήσουμε επίσης την εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων, για να εγγυηθούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών μας", σημείωσε. "θα ήθελα να υπογραμμίσω την υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων", πρόσθεσε ο Ρομπάι.

Την ίδια ώρα τέσσερα μέλη του φεμινιστικού κινήματος Femen συνελήφθησαν από αστυνομικούς στις Βρυξέλλες καθώς προσπαθούσαν να διαδηλώσουν, γυμνόστηθες, μπροστά από τα κτίρια όπου διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ρωσίας, παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Πούτιν να πας στην κόλαση! Δημοκρατία, δημοκρατία!", φώναζε στα αγγλικά μία από τις διαδηλώτριες προτού οδηγηθεί μαζί με τις τρεις άλλες σε φορτηγάκι της βελγικής αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι τέσσερις νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν από περίπου 10 αστυνομικούς αμέσως μετά την έξοδό τους από τη στάση του μετρό, η οποία βρίσκεται μπροστά στο κτίριο όπου ο Ρώσος πρόεδρος συναντούσε εκείνη την στιγμή τους εκπροσώπους της ΕΕ για να συζητήσουν θέματα όπως η Συρία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα όπως το εμπόριο και ο εφοδιασμός ενέργειας.

Οι Femen είναι γνωστές από το 2010 για τις "τόπλες" κινητοποιήσεις τους στην Ρωσία, στην Ουκρανία ή ακόμη και στο Λονδίνο. Τον Σεπτέμβριο εγκατέστησαν στο Παρίσι "το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης" για τον "νέο φεμινισμό". Οι Femen αγωνίζονται για την δημοκρατία και κατά της διαφθοράς.

Στις Βρυξέλλες, οι τέσσερις Femen που διαμαρτύρονταν έφεραν στο στήθος τους συνθήματα, που είχαν στόχο τον Ρώσο πρόεδρο και καταδίκαζαν την υποδοχή του από τους Ευρωπαίους, όπως "κάνω συμφωνία με τον διάβολο".

Η διαμαρτυρία αυτή, υπό τον τίτλο "Πούτιν, η Αποκάλυψη", διήρκεσε μόνον μερικά λεπτά και δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα στη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~LSKLf$22H

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply