Κάντο όπως οι Femen: Kαίνε σημαίες του ISIS και ανεβάζουν photo …

Η (για καλό σκοπό) τρέλα που ξεκίνησε με τους κουβάδες του νερού, έχει επεκταθεί σε διάφορες μορφές διαμαρτυρίας για θέματα όπως η πείνα στην Ινδία, ο πόλεμος στη Γάζα, ο Εμπολα στη Δυτική Αφρική κλ.π.

Πλέον, η τάση αυτή έχει αποκτήσει ακόμα ένα στοιχείο της φύσης. Τη φωτιά.

Ακτιβιστές στον Λίβανο προτείνουν σε όλο τον κόσμο να κάψει τη σημαία του ISIS με τη δήλωση μουσουλμανικής πίστης και να ανεβάσει τη φωτογραφία στο twitter. Η ανταπόκριση αυτής της αμφιλεγόμενης πρόκλησης είναι μεγάλη.

 

Η διαμαρτυρία γίνεται viral

Πρόκειται για μια διαμαρτυρία που γίνεται viral στο διαδίκτυο, με λιβανέζους ακτιβιστές να καίνε τη σημαία του ISIS, και να ανεβάζουν τη φωτογραφία στα social media με το hashtag #BurnISISFlagChallenge ή #BurnISIS.

Με προφανή έμπνευση το #Icebucketchallenge, το #BurnISISFlagChallenge, προκαλεί όλο τον κόσμο να κάνει το αντίστοιχο.

 

Η αρχή αυτής της διαμαρτυρίας έγινε όταν τρεις νεαροί ανέβασαν φωτογραφίες τους να καίνε μια σημαία στην πλατεία Sassine της Βηρυτού, το προηγούμενο Σάββατο. Η αφορμή ήταν ο αποκεφαλισμός ενός λιβανέζου αξιωματικού από ισλαμιστές μαχητές, με τις φωτογραφίες του να κατακλύζουν το διαδίκτυο στις 28 Αυγούστου.

Πολλά Tweets με το hashtag #BurnISISFlagChallenge έχουν αναρτηθεί στο Twitter, αλλά οι φωτογραφίες των ανθρώπων να καίνε σημαίες άργησαν να εμφανιστούν, πιθανότατα λόγω της δήλωσης της πίστης έχει πάνω της η σημαία.

Η κυβέρνηση καταδικάζει

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λιβάνου, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η αμφιλεγόμενη αυτή δράση δεν είναι αποδεκτή. Μάλιστα τόνισε ότι όποιος εντοπιστεί να αγοράζει τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους online, θα τιμωρηθεί.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι η σημαία αντιπροσωπεύει δήλωση πίστης των μουσουλμάνων και εκείνοι που την καίνε προκαλούν εσκεμμένα, σύμφνωνα με τους Washington Times.

Οι Femen το έκαναν πρώτες

Τον Απρίλιο του 2013, ακτιβίστριες της Femen είχαν διαμαρτυρηθεί καίγοντας την ισλαμική σημαία γυμνόστηθες και γράφοντας στα γυμνά τους στήθη συνθήματα κατά του Ισλάμ. Εκείνες, προχώρησαν ακόμα περισσότερο αφοδεύοντας και λερώνοντας με έμμηνο ρυση τη σημαία της ISIS.
 

 
 

 

 

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.
comments powered by Disqus

Open all references in tabs: [1 - 7]

Via: thetoc.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~APqRG$5Kq

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply