Μαδρίτη: Υπέρ της «ελεύθερης άμβλωσης» διαδήλωσαν οι Femen

Υπέρ της «ελεύθερης άμβλωσης» φώναξαν σήμερα συνθήματα γυναίκες-μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen μπροστά από μια εκκλησία της Μαδρίτης, η μία εκ των οποίων είχε γυμνά τα στήθη παρά το τσουχτερό κρύο, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του νομοσχεδίου που σχεδόν καταργεί το δικαίωμα στην άμβλωση στην Ισπανία.Η ακτιβίστρια της οργάνωσης είχε γονατίσει και είχε ανοίξει τα χέρια της, καθώς είχε γράψει στα μπράτσα τη φράση «ελεύθερη άμβλωση» την ώρα που άλλες δύο έχυναν ψεύτικο αίμα γύρω της μπροστά από την εκκλησία Σαν Μανουέλ-Σαν Μπενίτο, λίγο μετά το τέλος της λειτουργίας.

«Επιστρέφουμε στη δικτατορία» τόνισε μία ακτιβίστρια , καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο κατά της άμβλωσης, το οποίο υιοθετήθηκε την Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο κι αναμένεται να υιοθετηθεί και από το κοινοβούλιο, όπου η συντηρητική κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία.

Το κείμενο του νομοσχεδίου, εφόσον υιοθετηθεί, θα ακυρώσει στην πράξη το νόμο του 2010 που επέτρεπε την άμβλωση έως τις 14 εβδομάδες και έως τις 22 εβδομάδες στην περίπτωση εμφάνισης ανωμαλιών στην ανάπτυξη του εμβρύου. Ο νόμος αυτός ήταν –μαζί με εκείνον υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων–, μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE).

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπεται η διακοπή της κύησης παρά μόνο σε δύο πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις: σε περίπτωση που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η ζωή ή η σωματική ή ψυχολογική υγεία της γυναίκας, και σε περίπτωση βιασμού, εφόσον όμως έχει γίνει καταγγελία πριν.

Οι Femen έχουν πραγματοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για να διαδηλώσουν κατά της αντίθεσης στις αμβλώσεις εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Την Παρασκευή, ακτιβίστρια μιμήθηκε ότι υποβάλλεται σε άμβλωση πριν ουρήσει μπροστά από την Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας της Μαρίας Μαγδαληνής στο Παρίσι, ενώ είχε προηγηθεί μια παρόμοια διαμαρτυρία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Η δράση των Femen, μιας φεμινιστικής οργάνωσης από την Ουκρανία, είναι γνωστή από το 2010. Οι ακτιβίστριες προβαίνουν σε διαμαρτυρίες γυμνόστηθες για να καταγγείλουν το σεξισμό, την ομοφοβία, την πορνεία και την θρησκεία.

Κανένα σχόλιο. Σχολιάστε!

Σχολιάστε

Το Enet.gr παρέχει τη δυνατότητα στους αναγνώστες - επισκέπτες του να σχολιάζουν ορισμένα από τα θέματα που αναρτώνται στην ηλεκτρονική έκδοση.
Ο κάθε αναγνώστης - επισκέπτης μπορεί να σχολιάζει ελεύθερα και να διατυπώνει τις απόψεις του. Δεν μπορεί, όμως, αυτή η ελευθερία του λόγου να εκφυλίζεται σε ασυδοσία.
Έτσι, το Enet.gr διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων, που περιέχουν:

  • -Ύβρεις, απειλές και -γενικώς- φράσεις που εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα.
  • -Αναφορές σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή σε «γεγονότα» που -εξ ορισμού- δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.
  • -Εκτενείς αναφορές σε θέματα, γεγονότα και καταστάσεις που δεν σχετίζονται με το θέμα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.-
  • -Παραπομπές (links) σε διευθύνσεις ή και δημοσιεύματα άλλων ιστοσελίδων ή εντύπων.

Επίσης, το Enet.gr, για λόγους καλύτερης επικοινωνίας με το σύνολο των αναγνωστών - επισκεπτών του, διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει κείμενα:

  • -Ιδιαιτέρως μακροσκελή.
  • -Γραμμένα σε άλλη, πλην της ελληνικής, γλώσσα ή με λατινικούς ή άλλους, πλην ελληνικών, χαρακτήρες.
  • -Γραμμένα με κεφαλαία γράμματα.

Σε κάθε περίπτωση, το Enet.gr παρακαλεί τα όποια σχόλια να μην ξεφεύγουν από τις παραπάνω προδιαγραφές και να μην υπερβαίνουν τα όρια της στοιχειώδους ευπρέπειας και σεβασμού, τόσο προς τους εργαζόμενους - συντελεστές του όσο και προς τους πολυπληθέστατους αναγνώστες - επισκέπτες του.

Via: enet.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~6cNV7$4iB

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply