Μια κίνηση α λα "Femen"

31 Ιουλίου 2013 | 14:14140

α-
α+

Μια κίνηση α λα Femen

Με μια κίνηση α λα «Femen», την ουκρανική γυναικεία οργάνωση που τα μέλη της διαδηλώνουν γυμνόστηθα, αντέδρασε η Μαρίνα Χατζή στη χθεσινή προσαγωγή στον εισαγγελέα των εννέα ατόμων τα οποία συνελήφθησαν τη νύχτα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης διαμαρτυρίας στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό. Η μουσική παραγωγός έβγαλε την μπλούζα της και έμεινε μόνο με τον στηθόδεσμο ξαφνιάζοντας τους πάντες!

Το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς τη στιγμή που μπροστά από το κτίριο 16 της εισαγγελίας περνούσαν οι αστυνομικοί μαζί με τους συλληφθέντες. Η μουσική παραγωγός -μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του 5ου Προγράμματος, που με τις εκπομπές της κρατούσε συντροφιά στους Ελληνες του εξωτερικού- έβγαλε την μπλούζα της που είχε τυπωμένο το σλόγκαν «το αγαπημένο μου της ΕΡΤ» και έμεινε με τον στηθόδεσμο εκπλήσσοντας το συγκεντρωμένο πλήθος. Δικαιολογώντας αργότερα την πράξη της είπε πως ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, με την οποία θέλησε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες. Τα επεισόδια που οδήγησαν στις συλλήψεις σημειώθηκαν στην κορυφή του Υμηττού, στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένες οι κεραίες. Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και πολίτες που τους συμπαραστέκονται προσπάθησαν να ανοίξουν τον πομπό, ώστε να μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ από το κανάλι 21 στην Αττική, με αποτέλεσμα να παρέμβουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και έκαναν εννέα προσαγωγές εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ και μελών της ΣΠΙΘΑΣ, οι οποίες ακολούθως έγιναν συλλήψεις. Οι εννέα μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και χθες το πρωί οδηγήθηκαν με χειροπέδες στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της αρχής, της διακεκριμένης φθοράς κ.ά.

Οι επτά από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για το Ιανουάριο του 2014. Για έναν δικηγόρο, ο οποίος αφέθηκε επίσης ελεύθερος, ο εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω προανάκριση, ενώ ο ένατος κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή, καθώς αντιμετωπίζει επιπλέον το κακούργημα της απόπειρας τηλεφωνικής υποκλοπής, επειδή κατέγραφε με μαγνητόφωνο τις συνομιλίες με αστυνομικούς.

<!-- -->

Διαβάστε ακόμη


Via: madata.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~trOSN$3rl

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply