Νέες διώξεις για την Τυνήσια Femen

Παρατείνεται η προφυλάκιση της 18χρονης Τυνήσιας ακτιβίστριας «Αμίνα Τάιλερ» η οποία δικαζόταν σήμερα για παράνομη κατοχή δακρυγόνου σπρέι.


Ο πατέρας της Αμίνα, Μουνίρ Σμπούι, κλαίει έξω από το δικαστήριο

Ο πατέρας της Αμίνα, Μουνίρ Σμπούι, κλαίει έξω από το δικαστήριο

Η παράταση δόθηκε με την απαγγελία νέας δίωξης εναντίον της για «συνωμοσία, βεβήλωση κοιμητηρίου και προσβολή των ηθών» και θα ανακριθεί ξανά για τις νέες κατηγορίες στις 5 Ιουνίου, συνεπώς ακόμη κι αν αθωωθεί στη σημερινή δίκη, θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Βάσει του ποινικού κώδικα της Τυνησίας, η κατηγορία της συνωμοσίας τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 6 έως 18 χρόνια. Η νεαρή γυναίκα κινδυνεύει επίσης να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών για βεβήλωση κοιμητηρίου και σε άλλους έξι μήνες για προσβολή των ηθών.

Στις 19 Μαΐου η Αμίνα μετέβη στο Καϊρουάν για να διαμαρτυρηθεί για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της σαλαφιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία, που είχε απαγορευτεί από τις αρχές. Συνελήφθη επειδή έγραψε τη λέξη Femen σε τοίχο κοντά σε κοιμητήριο, κι επάνω της βρέθηκε ένα δακρυγόνο σπρέι.

Τον περασμένο Μάρτιο η Αμίνα είχε προκαλέσει σκάνδαλο στην Τυνησία με τη δημοσίευση γυμνόστηθων φωτογραφιών της κατά το πρότυπο των ακτιβιστριών της φεμινιστικής οργάνωσης Femen. Τότε είχε δεχτεί απειλές κυρίως από ισλαμιστές. Η μητέρα της και άλλοι συγγενείς της υποστηρίζουν ότι η κοπέλα πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Via: enet.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~3pW6L$2v2

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply