Οι «Antigones» τα βάζουν με τις γυμνόστηθες Femen

«Οι Femen ποδοπατούν τη γυναικεία αξιοπρέπεια» - Εμπνευσμένες από την Αντιγόνη του Σοφοκλή, οι γυναίκες που απαρτίζουν την ομάδα Antigones, ντύνονται στα λευκά, θυμίζουν αρχαίες Ελληνίδες και υποστηρίζουν σθεναρά τη γυναικεία αξιοπρέπεια

Μπορεί η εικόνα μιας γυμνόστηθης νεαρής γυναίκας να φωνάζει συνθήματα κατά της Εκκλησίας, κατά του Πούτιν και υπέρ της Τυνήσιας Αμίνα, να μην αποτελεί πλέον έκπληξη, καθώς οι ακτιβίστριες Femen τον τελευταίο καιρό δεν χάνουν ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν, όμως, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις Antigones.

Εμπνευσμένες από την Αντιγόνη του Σοφοκλή, οι γυναίκες που απαρτίζουν την ομάδα Antigones, ντύνονται στα λευκά, θυμίζουν αρχαίες Ελληνίδες και υποστηρίζουν σθεναρά τη γυναικεία αξιοπρέπεια.

Οι Γαλλίδες Αντιγόνες, ισχυρίζονται ότι δεν αποτελούν κίνημα και τα βάζουν με τις Femen, οι οποίες «επιδεικνύουν το γυμνό κορμί τους για να πολεμήσουν».

Σε αντίθεση με τις γυμνόστηθες ακτιβίστριες, εκείνες ντυμένες πλήρως δίνουν τον δικό τους αγώνα για τις γυναίκες και παρότι οι «εξαδέλφες» τους δεν δέχονται την θρησκεία, για εκείνες αποτελεί τον δρόμο για την ελευθερία.

«Λέτε ότι μάχεστε για τις γυναίκες, όμως, αγωνίζεστε για τον εαυτό σας», λένε και ζητούν από τις Femen να πάψουν να εναντιώνονται στους άνδρες, καθώς χωρίς εκείνους δε μπορεί να υπάρξει πραγματική ισότητα.

Via: protothema.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~WpW5L$3PC

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply