Οι Femen έγιναν… Νεφερτίτη στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου

Σε μία από τις καθιερωμένες γυμνόστηθες διαμαρτυρίες προχώρησε μέλος των Femen που είχε, όμως, αύρα από το μακρινό παρελθόν.

Αφού κατάφερε να περάσει ανενόχλητη από την ασφάλεια του Νέου Μουσείου του Βερολίνου, μία ακτιβίστρια της οργάνωσης που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, βρέθηκε δίπλα στην προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης.

Αφού έβγαλε τα ρούχα της μένοντας με γυμνό το στέρνο, φόρεσε ένα αντίγραφο του χαρακτηριστικού χρυσο-γάλανου στέμματος της Νεφερτίτης και στάθηκε δίπλα στην προτομή, επιδεικνύοντας το κορμί της, στο οποίο είχε γράψει «Ο Ισλαμισμός βιάζει την Αίγυπτο!», αλλά και «Θα είμαστε εκατομμύρια».

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στην επίσημη σελίδα των Femen στο Facebook διακρίνονται άνδρες της ασφάλειας του μουσείου να πλησιάζουν δειλά την γυναίκα, η οποία παραμένει στη θέση της.

Κείμενο που αναρτήθηκε επίσης στη σελίδα τους ανέφερε ότι το πνεύμα της Νεφερτίτης υποστηρίζει την αντι-ισλαμική αιγυπτιακή επανάσταση και εκφράζει την υποστήριξή της στη νέα δημοκρατική Αίγυπτο χωρίς ισλαμισμό και βία.

Με αφορμή, λοιπόν, τις εκατοντάδες υποθέσεις κακοποίησης γυναικών που σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια των εντάσεων στην Αίγυπτο, οι Femen στο κείμενό τους υποστηρίζουν: «Ένα αρχαίο σύμβολο της Αιγύπτου επιστρέφει στη σύγχρονη ζωή, απαιτώντας το τέλος στους βιασμούς των γυναικών στην πλατεία Ταχρίρ. Μόρσι, σταμάτα να βιάζεις την Αίγυπτο! Διαφορετικά, εσύ και τα αδέλφια σου δε θα βρείτε μέρος στις μεγαλειώδεις πυραμίδες αλλά στον Νείλο με τους κροκόδειλους».

Via: gr.news.yahoo.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~GBR0N$3af

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply