Ρωσία: Καταγγελίες για νοθεία και…έκτροπα στις κάλπες

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Περιπτώσεις νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία, τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας, καταγγέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ δυναμική ήταν η παρέμβαση των γνωστών γυμνόστηθων ουκρανών ακτιβιστριών της FEMEN.

Οι ακτιβίστριες της FEMEN απομακρύνονται δια της βίας από το εκλογικό τμήμα.

"Τα ίδια πρόσωπα ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 2164 και 2166" στη Μόσχα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το κόμμα Γιάμπλοκο που έχει στείλει παρατηρητές σε όλη τη χώρα.

"Στο Βλαδιβοστόκ, στο εκλογικό τμήμα 155, ψηφοφόροι ανακάλυψαν όταν πήγαν να ψηφίσουν ότι είχαν ήδη ψηφίσει...", προσθέτει το κόμμα, του οποίου ο υποψήφιος Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στις εκλογές εξαιτίας παρατυπιών στη συγκέντρωση των δύο εκατομμυρίων ψήφων που χρειαζόταν.

Και το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει περιπτώσεις νοθείας που εντόπισαν δικοί του παρατηρητές.

Η ΜΚΟ Golos είχε εντοπίσει μέχρι τις 12:30 ώρα Μόσχας, πολλές εκατοντάδες παραβιάσεις των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας.

Ρωσία: Καταγγελίες για νοθεία και...έκτροπα στις κάλπες

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία, με τις κάλπες να μένουν ανοιχτές μέχρι τις 8 μ.μ., ανάλογα την ζώνη ώρας στις περιφέρειες της χώρας, με το πρώτο άνοιγμα να έχει στην Άπω Ανατολή της χώρας και το τελευταίο στη δυτική περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη στείλει 6.000 αστυνομικούς από Μόσχα στα εκλογικά κέντρα των περιφερειών, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γυμνόστηθες της FEMEN
Δράση ανέλαβαν σήμερα οι γνωστές ακτιβίστριες της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN. Τρεις εξ αυτών διαδήλωσαν σήμερα γυμνόστηθες- όπως το συνηθίζουν- στο εκλογικό τμήμα στο οποίο είχε ψηφίσει λίγα λεπτά νωρίτερα ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Οι νεαρές γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν αμέσως από αστυνομικούς, είχαν γράψει με μαύρα γράμματα στο στήθος τους "Κλέβω για τον Πούτιν".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης, οι τρεις γυναίκες ήθελαν να κλέψουν την κάλπη στην οποία είχε ρίξει την ψήφο του ο Πούτιν. Οι τρεις ακτιβίστριες φώναζαν :"Κλέφτη Πούτιν".

Τα μέλη της οργάνωσης FEMEN πραγματοποιούν γυμνόστηθες διαμαρτυρίες για να καταγγείλουν παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών, τη διαφθορά, την πορνεία ή οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.

Επανεκλογή
Κατά τις σημερινές εκλογές ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει να γίνει πρόεδρος ξανά, μετά από τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι ήταν πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 έως το 2008, αλλά απαγοτευόταν από το σύνταγμα να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Εχει αντιμετωπίσει τέσσερις διεκδικητές, τρεις από τους οποίους έχει κερδίσει σε προηγούμενες εκλογές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ανταποκριτλές του BBC, δεν υπάρχει ουσιαστική συζήτηση για το αν ο κ. Πούτιν παραμένει το καλύτερο πρόσωπο για να οδηγήσει τη Ρωσία, ή αν έχει έρθει η ώρα για αλλαγή.

  • Οι ακτιβίστριες της FEMEN απομακρύνονται δια της βίας από το εκλογικό τμήμα.
  • Ρωσία: Καταγγελίες για νοθεία και...έκτροπα στις κάλπες




Εκτύπωση


Email



Επικοινωνία

Open all references in tabs: [1 - 5]

Via: ethnos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ppW5L$f6

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply