«Συγχωροχάρτι» χωρίς αντίκρισμα σε ακτιβίστρια των Femen – Tvkosmos.gr – Ρόδος – Δωδεκάνησα

Η τυνησιακή δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη κατά της Αμίνα Σμπούι για προσβλητικές ενέργειες σε βάρος φρουρών της φυλακής στην οποία κρατείται, αλλά η ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen θα παραμείνει υπό κράτηση επειδή έγραψε την λέξη Femen στον τοίχο ενός κοιμητηρίου, σύμφωνα με τον συνήγορό της.

«Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη στην Αμίνα, αυτή είναι μια νίκη, η δικαιοσύνη άρχισε να κατανοεί ότι διώκεται άδικα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Γάζι Μράμπετ, προσθέτοντας ότι η ακτιβίστρια θα παραμείνει ωστόσο υπό κράτηση εν αναμονή μιας ενδεχόμενης απαγγελίας κατηγοριών εναντίον της για «βεβήλωση νεκροταφείου και προσβολή των ηθών».

«Είμαι ικανοποιημένη από την απόφαση αυτή η οποία είναι καθησυχαστική για την συνέχεια, απέκτησα εκ νέου εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα της Αμίνα σχετικά με την σημερινή απόφαση που έλαβε η δικαιοσύνη έπειτα από αγωγή που είχαν καταθέσει φρουροί της φυλακής εναντίον της Αμίνα και μιας άλλης κρατούμενης.

Η Αμίνα συνελήφθη στις 19 Μαΐου επειδή έγραψε την λέξη «Femen» στον τοίχο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία.

Via: tvkosmos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~mq7ci$3s2

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply