Τυνησία: η Δικαιοσύνη όρισε την απελευθέρωση της ακτιβίστριας των …

 

Η τυνησιακή Δικαιοσύνη έδωσε σήμερα εντολή για την απελευθέρωση της ακτιβίστριας της Femen Αμίνα Σμπούι, εν αναμονή της δίκης της για βεβήλωση νεκροταφείου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Χαλίμ Μέντεμπ και μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ. "Πρόκειται για μια μεγάλη έκπληξη", σημείωσε ο δικηγόρος, η δικαιοσύνη "έδωσε εντολή για την απελευθέρωσή της". "Θα αφεθεί ελεύθερη εντός μερικών ωρών, όπως περιμένω", πρόσθεσε ο συνήγορος της Σμπούι, η οποία κρατείται από τον Μάιο.

Ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον της επειδή έγραψε την λέξη "Femen" στον τοίχο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία. Η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί στην Τυνησία για βεβήλωση νεκροταφείου είναι φυλάκιση δύο ετών.

"Είμαι χαρούμενη, επιτέλους θα αγκαλιάσω την κόρη μου, η Δικαιοσύνη έδειξε ότι είναι ανεξάρτητη", δήλωσε η μητέρα της Αμίνα μετά την απόφαση αυτή.

Via: agelioforos.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~0llMH$3tR

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply