Τυνησία: Στις 5 Ιουνίου η δίκη των Femen και η ανάκριση της Αμίνα

Τρεις ευρωπαίες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen θα δικαστούν στις 5 Ιουνίου στην Τυνησία για τη γυμνόστηθη διαδήλωση που έκαναν προς υποστήριξη της Τυνήσιας ακτιβίστριας Αμίνα που βρίσκεται υπό κράτηση. Οι ακτιβίστριες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή.


REUTERS/Anis Mili

REUTERS/Anis Mili

Οι τρεις γυναίκες, δύο Γαλλίδες και μία Γερμανίδα, "θα εμφανισθούν ενώπιον δικαστηρίου της Τύνιδας στις 5 Ιουνίου (...). Θα είναι μια δημόσια δίκη", δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δικηγόρους τους, ο Σουχέιμπ Μπαχρί. Οι τρεις ακτιβίστριες θα δικαστούν για "προσβολή της δημοσίας αιδούς", αδίκημα για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή, και για "προσβολή των ηθών", για την οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή. Ενδέχεται να τους επιβληθεί πρόσθετη ποινή φυλάκισης 15 ημερών για προσβολή "δημόσιας αρχής".

Η επικεφαλής της Femen στο Παρίσι, η Ουκρανή Ίνα Σεβτσένκο, ανακοίνωσε πως πρόκειται για τις Γαλλίδες Πολίν Ιλιέ και Μαργκερίτ Στερν και για τη Γερμανίδα Γιοζεφίνε Μάρκμαν.

Οι τρεις νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν την Τετάρτη, κατά την πρώτη δράση της οργάνωσης Femen στον αραβικό κόσμο. Η Femen είχε οργανώσει την εκδήλωση υποστήριξης προς την Αμίνα Σπούι, την Τυνήσια ακτιβίστρια που είναι γνωστή με το ψευδώνυμο Αμίνα Τάιλερ, η οποία κρατείται αφότου έγραψε τη λέξη Femen, στις 19 Μαΐου, σε τοίχο κοντά στο κοιμητήριο του μεγάλου τεμένους του Καϊρουάν.

Στη 18χρονη Αμίνα επιβλήθηκε την Πέμπτη πρόστιμο επειδή βρέθηκε στην κατοχή της ένα δακρυγόνο σπρέι και αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής της στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος της για "προσβολή των ηθών" και "βεβήλωση κοιμητηρίου". Ο ανακριτής πρόκειται να την ανακρίνει στις 5 Ιουνίου για να απαγγείλει ενδεχομένως σε βάρος της νέες κατηγορίες για τα αδικήματα αυτά, τα οποία τιμωρούνται με φυλάκιση έξι μηνών και δύο ετών αντιστοίχως.

Ο δικαστής άφησε επίσης την πόρτα ανοικτή για πιο βαριές ποινές, καθώς αναφέρθηκε στο αδίκημα της "σύστασης συμμορίας", αφήνοντας να εννοηθεί πως η νεαρή μπορεί να έδρασε στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας.

Η Αμίνα είχε ήδη προκαλέσει σκάνδαλο το Μάρτιο δημοσιεύοντας στο Ίντερνετ γυμνόστηθες φωτογραφίες της με τον τρόπο των Femen, για τις οποίες δέχτηκε απειλές ισλαμιστών καθώς κι ένα διεθνές κύμα υποστήριξης.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Via: enet.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Xg8EB$2yk

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply