Τόπλες διαμαρτυρία μπροστά στην Αφροδίτη της Μήλου

Μπήκαν στο Λούβρο, στην αίθουσα όπου εκτίθεται η ''Αφροδίτη της Μήλου'', έβγαλαν τα ρούχα τους και με συνθήματα στο γυμνό τους σώμα εναντιώθηκαν σε όσους προβαίνουν στην πράξη του βιασμού.

Η επιλογή του σημείου ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία. ''Ήρθαμε να ποζάρουμε μπροστά στην Αφροδίτη της Μήλου για να έχει η διαμαρτυρία μας μία συμβολική χροιά'' δήλωσε μία από τις γυναίκες.

Ενώ συνέχισε τονίζοντας πως: ''Το άγαλμα αποτυπώνει μία γυναίκα χωρίς χέρια, εμείς είμαστε εδώ για να αποδείξουμε πως έχουμε χέρια και τα σηκώνουμε για να σταματήσει η πράξη του βιασμού''.

Οι ακτιβίστριες επέλεξαν αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας ως ένδειξη συμπαράστασης σε μια γυναίκα, που φέρεται ότι βιάστηκε από αστυνομικούς στην Τυνησία, και η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παράβασης των ηθών.

Via: news247.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~sQRxd$1jc

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply