Τόπλες στο Βατικανό υπέρ ομοφυλοφίλων…

...αλλά και διαδηλώσεις κατά των γάμων τους

Ηταν ένα ανθρώπινο ποτάμι, μπλε, άσπρο και ροζ, από τις σημαίες και τις αφίσες που κυμάτιζαν στα χέρια των εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων που διαδήλωσαν χθες το απόγευμα στο Παρίσι κατά του νέου νομοσχεδίου με τίτλο «Γάμος για όλους».

Πρόκειται για ονομασία στην οποία επιμένει ο Φρανσουά Ολάντ, γιατί εγκλείει την έννοια της ισότητας, όπως λέει. Στην πράξη μεταφράζεται σε γάμος για τους ομοφυλόφιλους. Από τρία παρακλάδια με αφετηρία το νότιο και το δυτικό Παρίσι, οι διαδηλωτές συνέκλιναν, για να δημιουργήσουν μια πραγματική λαοθάλασσα στον ανοιχτό χώρο πίσω από τον Πύργο του Αϊφελ. Εκεί η βραδιά τελείωσε με μουσική συναυλία, χωρίς να παρατηρηθούν επεισόδια τουλάχιστον μέχρι αργά χθες βράδυ.

Σχετικά με τη συμμετοχή, οι διαδηλωτές μιλούν για 800.000 κόσμο, όλων των ηλικιών και των πολιτικών αποχρώσεων. Η αστυνομία περιορίζει το νούμερο σε 350.000. Οπως και να 'χει, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και σίγουρα δείχνει ότι οι Γάλλοι δεν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν τη νέα νομοθεσία.

Via: enet.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~Z6PQe$25M

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply