Χαμός στο ισπανικό κοινοβούλιο από εισβολή γυμνόστηθων …

Μαδρίτη: Το έλα να δεις έγινε στο ισπανικό κοινοβούλιο όταν τρεις γυναίκες, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, διέκοψαν συνεδρίαση του Σώματος και διαμαρτυρήθηκαν γυμνόστηθες για το σχέδιο της συντηρητικής κυβέρνησης να περιορίσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι γυναίκες εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια συζήτησης των βουλευτών, έβγαλαν τα μπλουζάκια τους και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως η «Η άμβλωση είναι ιερή».

Στη σκηνή παρενέβησαν άνδρες των αρχών ασφαλείας, οι οποίοι οδήγησαν τις διαμαρτυρόμενες εκτός του κτηρίου του κοινοβουλίου.

Οι ακτιβίστριες της Femen, που είναι γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, δεν είχαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στην Ισπανία μέχρι πρόσφατα.

Ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης, Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρντόν, στα σχέδια του οποίου είναι να απαγορεύσει τη δυνατότητα άμβλωσης στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, ανέφερε ότι δεν μπορεί να συλλάβει το νόημα του συνθήματος που φώναζαν οι ακτιβίστριες.

Ωστόσο, ο ηγέτης της Ενωμένης Αριστεράς, Κάγιο Λάρα τόνισε ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην άμβλωση.

Πηγή: philenews

Via: philenews.com


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~gyIP8$4Lu

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply