Blote boze meiden

Boze meiden die topless protesteren. Altijd goed voor een paar foto’s en veel publiciteit. Laat je tieten zien en de pers komt meteen kijken. Wel een beetje goedkope manier om aandacht te trekken, natuurlijk. Erg makkelijk.

Hoewel… FEMEN, de groep die deze akties uitvoert, komt uit de Oekraïne en in dat deel van de wereld houden ze niet zo van protest. De Oekraïense regering ziet de akties van FEMEN als ondermijning van de staat en de represailles zijn niet mals. Gevangenisstraffen, intimidatie, en mishandeling zijn meer regel dan uitzondering. Een paar maanden geleden nog werden een paar leden van FEMEN opgepakt en in een bos mishandeld, met olie overgoten en naakt achtergelaten. Je t-shirt uitdoen is dan misschien wel makkelijk maar de onvermijdelijke gevolgen aanvaarden vereist moed.

Inmiddels is FEMEN aan het uitbreiden geslagen. Onlangs was er een cursus voor wanna-be FEMENs in Frankrijk en ook hun akties gaan steeds vaker de Oekraïense grens over. FEMEN heeft zich onder andere laten horen, en zien, in Engeland, Italië en Turkije. Een paar dagen geleden was FEMEN ook op Al Jazeera in een praatprogramma te gast. De FEMEN woordvoerster wilde daar protesteren tegen de boerka maar dat protest ging de mist in. De Arabische zender zag natuurlijk al van ver aankomen dat ze haar shirtje uit zou trekken, en schakelde rap weg naar een ander shot.

De gedachte achter het topless protest is simpel: FEMEN wil daarmee laten zien dat ze ongewapend, vredelievend en puur zijn. En dat het op straat extra aandacht trekt is natuurlijk mooi meegenomen. Daarnaast moet je als politie agent wel een enorme hond zijn voordat je een naakte vrouw in elkaar rost. Je bedenkt je wel twee keer. Behalve in de Oekraïne, dan. De meiden van FEMEN afdoen als exhibitionistische aandachtshoeren is dan ook te makkelijk en onterecht. Ze hebben meer lef dan een hele Occupy camping bij elkaar.


Open all references in tabs: [1 - 5]

Via: dereaguurder.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~k8Hng$1ql

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply