Blote wijven en varkenskoppen

femen frankrijkRioolrabiaat rechts, nazistisch, islamofoob en zogenaamd areligieus Nederland misbruiken het Fuck Religion protest van Femen en de maatschappijkritiek tegen onze eigen godsdiensten uit de vorige eeuw, om acties zoals varkenskoppen bij moskeeën en anti-islamstickers te ontdoen van hun fascistische lading.

Velen slikken deze valse vergelijkingen voor zoete koek. Toch is er een groot en essentieel verschil. In het geval van de protesten van Femen en de religiekritiek van de vorige eeuw, is er sprake van verzet tegen de heersende moraal en macht. De slaaf die in verzet komt tegen zijn meester en zich op die manier wil ontdoen van zijn ketenen.
In het geval van de fascistische actie gaat het om trappen van de dominante groep tegen een minderheid. De meester die de zweep laat knallen en zijn slaaf moet voor hem knielen.

De vergelijking van de varkenskoppenterreur met het protest van Femen is tevens vals omdat het in het eerste geval om een anonieme laffe actie gaat, terwijl de vrouwen van Femen letterlijk en figuurlijk open en bloot hun stem laten horen.
Maar ja, niets is deze ratten vreemd als het om het mooi praten van weerzinwekkende zaken gaat.
Het instrumentaliseren van vrouwen al helemaal niet.

Ook aartsconservatieven, al dan niet christengekkies, zijn geschokt over de protesten van Femen. Heiligschennis, respectloos, asociaal….
Een blote vrouw in een kerk, tijdens de viering van het eveneens naakt geboren kindeke Jezus, is voor hen een zware belediging.
De dreiging dat de Fuck Religion! campagne ook zou neer strijken in Bethlehem, veroorzaakte paniek.

mayor Vera Baboun. “This cannot happen in the birthplace of Jesus,” her spokesperson said. “It would destroy the spirit of Christmas and we are working with intelligence and security to prevent their action.”

Helaas heeft het protest niet plaatsgevonden. Bethlehem is de plek om actie te voeren met als doel:

…to provoke patriarchy into open conflict by forcing it to disclose its aggressive antihuman nature to fully discredit it in the eyes of history.

Immers de geboorte van het kindeke Jezus was de start van een religie die patriarchale structuren met harde hand oplegde aan allen die zij aan zich onderwierpen. Dat wat afweek werd verketterd en uitgeroeid.

Meer schokkend zijn de reacties van de zelfbenoemde geëmancipeerden. Mensen, man/vrouw, die vinden dat de emancipatie van de vrouw, in het ook voor hen veruit superieure Westen, voltooid is. Mensen die menen dat die vrouwen niet meer moeten zeuren en zeker niet naakt moeten protesteren.
Roepen dat zij zich postuleren als seksobject en daarmee de vrouw degraderen.
Want ja, uiteindelijk een nette vrouw is een geklede seksloze vrouw.
Het feit dat juist het gebruik van het naakte vrouwenlichaam als letterlijke en figuurlijke aanklacht tegen de nog steeds overheersende patriarchale structuren en daaraan verwante normen, waarde en verstikkende moraal, het ultieme protest middel is, ontgaat deze moralisten totaal.

In hun waan bevrijd en geëmancipeerd te zijn, zien zij niet dat hun handelen en oordelen doorspekt zijn met een, door het christendom ingeprente, langs patriarchale lijnen geconstrueerde, onderdrukkende moraal.
Echter, dat is de reden dat menigeen gechoqueerd is.

Open all references in tabs: [1 - 4]

Via: krapuul.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~yRinI$4dg

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply