DSK στη δίκη για μαστροπεία: «Δεν γνώριζα ότι ήταν πόρνες»

«Δεν διέπραξα ούτε έγκλημα, ούτε αδίκημα» δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν αρνούμενος στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου της Λίλλης την κατηγορία της μαστροπείας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος στο πλαίσιο της πολύκροτης «υπόθεσης Κάρλτον».

Ο τέως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανέλαβε στην πρώτη εμφάνισή του στο δικαστήριο πως ουδεμία γνώση είχε ότι ήταν ιερόδουλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στις βραδιές σεξουαλικών οργίων που διοργάνωνε δίκτυο πορνείας.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Μπερνάρ Λεμέρ «εάν έχει αλλάξει γνώμη» ως προς την υπερασπιστική του γραμμή, απάντησε: «Για τη γνώση μου ως προς τη συμμετοχή ιερόδουλων; Όχι».

Η «υπόθεση Κάρλτον» πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λίλλη όπου λάμβαναν χώρες οι βραδιές οργίων που διοργανώνονταν με τη συμμετοχή ιερόδουλων -οι οποίες στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως «σφαγή».

Ο Στρος-Καν υποστηρίζει πως ναι μεν συμμετείχε σε πάρτι ομαδικού σεξ, αλλά δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν πόρνες. Ο ίδιος ενεπλάκη στην υπόθεση το 2011 όταν αναφέρθηκε το όνομά του από εκδιδόμενες στο ξενοδοχείο κατά την ανάκρισή τους από τις Αρχές και για τον λόγο αυτόν η έρευνα διευρύνθηκε.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γαλλίας δήλωσε στο δικαστήριο της Λίλλης την Τρίτη ότι συμμετείχε σπάνιες φορές στις βραδιές ομαδικού σεξ, λέγοντας ότι δεν υπήρχε «άγρια δραστηριότητα».

Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται άλλα 13 άτομα: από μικροεπιχειρηματίες, έναν ξενοδόχο, έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν δικηγόρο μέχρι τον επονομαζόμενο «Ντοντό ο Νταβατζής»,  ιδιοκτήτη οίκου ανοχής που έχει στο ενεργητικό του καταδίκες και κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη μαζί με ιερόδουλες.

Ο 65χρονος Στρος-Καν, ο οποίος προαλείφετο για επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και μάλιστα οι δημοσκοπήσεις του έδιναν προβάδισμα το 2012, παραιτήθηκε από το ΔΝΤ όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.

Η εικόνα του Ντομινίκ Στρος-Καν με χειροπέδες συνέθλιψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες ως εξέχοντος στελέχους του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κι άνοιξε τον δρόμο προς την εξουσία στον νυν πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι είχε κομβικό ρόλο στην διοργάνωση των επίμαχων πάρτι και στην παρουσία των ιερόδουλων. Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει μέχρι και δεκαετή ποινή κάθειρξης και πρόστιμο έως και 1,5 εκατ ευρώ.

Ο DSK εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα, Τρίτη, στη δίκη που «άνοιξε» στις 2 Φεβρουαρίου και αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου για τρεις ημέρες.

Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο γυμνόστηθες γυναίκες, μέλη της οργάνωσης Femen, εφόρμησαν στο αυτοκίνητο του Ντομινίκ Στρος-Καν. «Νταβατζήδες», «πελάτες» και «ένοχοι» είχαν γράψει με μπογιά στο στήθος τους.

Via: news.in.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~0239D$5qn

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply