DSK onthaald door topless demonstrantes

Demonstrantes hebben dinsdag met ontblote borsten Dominique Strauss-Kahn opgewacht bij het gerechtsgebouw waar hij voor de rechter moest verschijnen. Leden van de feministische actiegroep Femen schreeuwden leuzen en klommen op de auto die vermoedelijk de gevallen IMF-topman vervoerde.

DSK staat terecht voor het deelnemen aan een prostitutiebende die voor hem georganiseerde orgiën in chique Franse en Amerikaanse hotels moest voorzien van prostituees. Hem hangen tien jaar gevangenisstraf en een boete van anderhalf miljoen euro boven het hoofd.

Behalve Strauss-Kahn zijn nog dertien andere verdachten in de zaak, die vorige week maandag is begonnen, aangeklaagd. Onder meer een Belgische bordeelhouder, enkele lokale zakenlieden, een politieagent en wat hotelpersoneel dat de seksfeesten zou hebben georganiseerd zijn al in de rechtszaal gehoord. Het openbaar ministerie heeft honderden bladzijden aan getuigenverklaringen van prostituees over de orgiën verzameld.

Strauss-Kahn geeft toe dat hij zich overgaf aan ‘libertijns’ tijdverdrijf, maar houdt vol dat hij niet wist dat de vrouwen betaald werden voor hun diensten. Hoerenlopers zijn in Frankrijk niet strafbaar, maar souteneurs zijn dat wel.

Via: nd.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~1M5hC$5rs

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply