Fire måneders fengsel for toppløsprotest i Tunisia

En av kvinnenes advokater opplyser at de tre er dømt for et angrep på offentlig moral og for å ha oppført seg uanstendig. Alle tre fikk fire måneder og en dag i fengsel.

Franske Margaret Stern og Pauline Hiller ble pågrepet sammen med tyske Josephine Markmann 29. mai, etter at de hadde gjennomført en toppløsprotest utenfor tinghuset i Tunisias hovedstad Tunis. Demonstrasjonen var til støtte for en ung tunisisk kvinneaktivist som hadde blitt arrestert ti dager tidligere.

De tre europeiske kvinnene har tilknytning til den feministiske protestgruppen Femen. Gruppens leder sier at dommen var politisk motivert.

– Dette er en politisk avgjørelse som bekrefter Tunisias diktatoriske karakter, som finner det enklere å putte jenter i fengsel enn å anerkjenne at kvinner har retten til å gjøre hva de vil med kroppene sine, sier Inna Sjevtjenko til AFP. (©NTB)

Via: altaposten.no


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~ayIP8$39i

This entry was posted in NO and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply