Naakt protest vlak voor de rijtoer

800px-Election_Protest_Crucified_Ukraine[1]Op Prinsjesdag, vlak voor de koning in de Gouden Koets voorbijkwam, heeft de Haagse politie twee vrouwen opgepakt die zich onder het motto ‘het kabinet kleedt ons uit’  gedeeltelijk hadden uitgekleed. Ze zijn van de Nederlandse afdeling van de FEMEN, een activistengroep die oorspronkelijk uit Oekraïne komt. FEMEN komt wel vaker in het nieuws, omdat de deelnemende vrouwen ze in de regel  halfnaakt protesteren.

Ze stonden op het Plein in Den Haag, net voor de Gouden Koets er voorbij zou rijden op weg naar de Ridderzaal. Circa tien agenten bedekten de dames met een deken en droegen ze een zijstraat in. De dames kunnen een boete van maximaal 380 euro tegemoet zien. De rijtoer verliep vervolgens rustig en in een vriendelijke sfeer, aldus de politie. Koning Willem-Alexander sprak voor het eerst de troonrede tijdens Prinsjesdag

Lees ook:Drie vermiste vrouwen na tien jaar teruggvonden
Lees ook:Zweedse groep vrouwen verdacht van kinderporno
Lees ook:Klopjacht op ‘gevaarlijkste man China’
Lees ook:Kromowidjojo wint ook goud op 50 meter vrij
Lees ook:Schutter doodt zes mensen in de VS

Open all references in tabs: [1 - 8]

Via: wereldnieuws.blog.nl


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~byIP8$4CG

This entry was posted in NL and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply