Ακτιβίστρια κατηγορεί την Femen για ισλαμοφοβία

Για ισλαμοφοβία κατηγόρησε η ακτιβίστρια από την Τυνησία Αμίνα Σμπούι τη φεμινιστική οργάνωση Femen, από την οποία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.

Η Σμπούι, η οποία απελευθερώθηκε στις αρχές Αυγούστου έπειτα από δυόμισι μήνες κράτησης, τόνισε ότι δεν της άρεσαν οι δράσεις της οργάνωσης όταν φώναζαν «Αμίνα Άκμπαρ, Femen Άκμπαρ» (μια παρωδία προσευχής) μπροστά από την πρεσβεία της Τυνησίας στη Γαλλία, ή όταν έκαψαν τη σημαία του Ταουχίντ μπροστά από το τέμενος του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Huffington Post στο Μάγρεμπ, η ακτιβίστρια υποστήριξε ότι αυτό έθιξε πολλούς μουσουλμάνους και πολλούς από τους οικείους της.

Επιπλέον, η 18χρονη Αμίνα επέκρινε την αδιαφάνεια της χρηματοδότησης της Femen, της φεμινιστικής οργάνωσης που ιδρύθηκε στην Ουκρανία και έχει πλέον την έδρα της στο Παρίσι, γνωστής για τις δράσεις που αναλαμβάνουν γυμνόστηθα τα μέλη της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και εναντίον των δικτατοριών.

«Δεν γνωρίζω τις πηγές χρηματοδότησης του κινήματος. Ρώτησα επανειλημμένα την Ίνα (Σεβτσένκο, αρχηγό των Φεμέν), αλλά δεν είχα σαφείς απαντήσεις. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κίνημα στο οποίο υπάρχει ύποπτο χρήμα. Κι αν είναι το Ισραήλ ο χρηματοδότης; Θέλω να ξέρω», εξήγησε η Αμίνα, η οποία δηλώνει πλέον «αναρχική».

Από την πλευρά της, η Ίνα Σεβτσένκο αντέδρασε στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Η Αμίνα δεν πρόδωσε τη Femen, αλλά τις χιλιάδες γυναίκες που κινητοποιήθηκαν για την απελευθέρωσή της στη διάρκεια της εκστρατείας 'Free Amina' (Ελευθερώστε την Αμίνα)», έγραψε εκφράζοντας εξάλλου τη λύπη της για το γεγονός ότι η απόφαση της νεαρής Τυνήσιας «είναι κάτι καλό για τους ισλαμιστές».
elzoni.gr

Via: newsnow.gr


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://whoel.se/~XrOSN$42e

This entry was posted in GR and tagged on by .

About FEMEN

The mission of the "FEMEN" movement is to create the most favourable conditions for the young women to join up into a social group with the general idea of the mutual support and social responsibility, helping to reveal the talents of each member of the movement.

Leave a Reply